Na tržištu 2026.

Apple razvija sklopivi iPhone

Kompanija je kontaktirala dobavljače u Aziji za proizvodnju komponenti uređaja. Novi model bi se preklapao po širini poput školjke, slični koncept kao kod Samsunga.
Sci-Tech / Tehnologija | 24. 07. 2024. u 16:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovaj put je Appleu malo dulje trebalo da vidi kakvi su trendove na tržištu mobilnih telefona, analizira prodajne podatke i zaključi da sklopivi mobiteli imaju poslovnog smisla.

U tipičnoj strategiji, Apple prvo čeka da vidi kako tržište reagira na pojedinu vrstu uređaja, pa ako se pokaže interes, uskače se s boljim proizvodom od konkurencije, javlja Bug.

Primjera ima više, mnogi su uspjeli osvojiti tržite, neki jednostavno nemaju prođu.

Kasni ulazak, ali sa snagom brenda

Appleova strategija ulaska na tržišta u kasnijoj fazi, uz osvajanje značajnog tržišnog udjela, obuhvaća nekoliko ključnih elemenata. Osim praćenja tržišta, pomnog planiranja, krajnji proizvod mora imati visoku kvalitetu.

Ipak, najvažnije, uporabiti snagu svog brenda za privlačenje lojalnih kupaca. Tvrtka pažljivo odabire trenutak ulaska na tržište, čekajući da ono sazrije kako bi izbjegla početnu nestabilnost i zatim iskoristila postojeću potražnju. To bi se moglo ponoviti i sa sklopivim mobitelom.

Najveća promjena u povijesti iPhonea

Ako su istinite glasine, o kojima ekskluzivno piše TheInformation, ovaj sklopivi iPhone predstavljao bi jednu od najvećih promjena u dizajnu hardvera u povijesti iPhonea. Iako Apple ponekad odustaje od projekata u kasnim fazama razvoja, ali stvaranje internog kodnog imena V68 ukazuje da je ideja napredovala izvan konceptualne faze.

Izazovi

Inženjeri Applea suočavaju se, kako su doznali reporteri TheInformationa, s tehničkim izazovima, poput uklanjanja nabora koji se stvara u sredini zaslona nakon višestrukog preklapanja.

Dizajneri žele da sklopivi iPhone bude upola tanji od trenutnih modela kako ne bi bio predebeo kad je zatvoren. Apple planira lansirati znatno tanji iPhone sljedeće godine, što bi moglo riješiti ovaj problem.

Ranije najavljen patentom?

Pod nazivom "Uređaj sa samopovlačećim zaslonom i tehnika zaštite zaslona pomoću detekcije pada", Apple je prijavio patent datirana 16. ožujka 2023. Sugerira da bi preklopni iPhone mogao doći s detektorom pada ili akcelerometrom koji će aktivirati mehanizam za "automatsko uvlačenje preklopnog zaslona."

Sažetak patenta glasi: "U nekim aspektima, mobilni uređaji s preklopnim i namotavajućim zaslonima mogu koristiti senzor za otkrivanje vertikalnog ubrzanja u odnosu na tlo kako bi utvrdili je li mobilni uređaj ispušten. Ako senzor otkrije da je mobilni uređaj ispušten, preklopni uređaj se može preklopiti ili djelomično uvući kako bi zaštitio osjetljivi zaslon od udarca o tlo. Čak i preklapanje zaslona pod kutom manjim od 180 stupnjeva može pružiti određenu zaštitu jer mobilni uređaj može udariti rubovima umjesto samim zaslonom."

Apple zna da također mora osmisliti dovoljno uvjerljivih funkcionalnosti koje bi potaknule potrošače na kupnju, s obzirom na vjerojatnu visoku maloprodajnu cijenu u usporedbi s nesklopivim telefonima.

Kopirati
Drag cursor here to close