Bolja integracija u globalno tržište

Uspješna implementacija projekta DIGIMET: Digitalna transformacija i inovacije u malim i srednjim poduzećima

Projekt DIGIMET predstavlja značajan korak ka digitalnoj transformaciji malih i srednjih poduzeća u BiH, omogućujući im bolju integraciju u globalno tržište te jačanje njihove konkurentnosti kroz primjenu naprednih digitalnih tehnologija.
Sci-Tech / Tehnologija | 24. 07. 2024. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekt DIGIMET, dio šireg projekta "Inovacije i digitalizacija malih i srednjih poduzeća u BiH/EU4DigitalSME", kojeg zajednički financiraju Europska unija i Vlada SR Njemačke, a provodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) uspješno je implementiran s ciljem razvoja ekonomije u Bosni i Hercegovini, s posebnim naglaskom na digitalnu transformaciju.

Projektni konzorcij u sastavu Sveučilište u Mostaru - Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike, INTERA Tehnološki Park Mostar i Inovacijski centar Mašinskog fakulteta u Beogradu, postigao je značajne rezultate kroz niz aktivnosti i radionica.

Rezultati projekta

Kroz projekt DIGIMET, četiri poduzeća (SIK d.o.o. Mostar, EMERUS d.o.o. Široki Brijeg, NOVIS d.o.o. Mostar, ALLUX d.o.o. Mostar) dobila su asistenciju u implementaciji digitalnih rješenja u njihovom poslovanju.

Organiziran je studijski posjet poduzeća i projektnih partnera iz Hercegovine Inovacionom centru Mašinskog fakulteta u Beogradu i nekoliko lokalnih poduzeća. Tijekom projekta održane su četiri radionice koje su se bavile primjenom digitalnih tehnologija u poslovanju malih i srednjih poduzeća. U konačnici, organiziran je posjet delegacije poduzeća iz Republike Srbije u Hercegovinu, tijekom kojeg je održan niz bilateralnih B2B sastanaka s lokalnim poduzećima iz Hercegovine.

Završni događaj

Aktivnosti projekta DIGIMET zaključene su 11. srpnja 2024. godine druženjem u Code Hubu u Mostaru za sve partnere i predstavnike lokalnih poduzeća. Ovaj završni događaj pružio je priliku za refleksiju na postignute rezultate, razmjenu iskustava, diskusiju na temu budućih projekata i dodatno umrežavanje među sudionicima.

Projekt DIGIMET predstavlja značajan korak ka digitalnoj transformaciji malih i srednjih poduzeća u BiH, omogućujući im bolju integraciju u globalno tržište te jačanje njihove konkurentnosti kroz primjenu naprednih digitalnih tehnologija.

 

Kopirati
Drag cursor here to close