Nema više

Apple zabranjuje PC emulatore na App Storeu

Emulatori za retro igraće konzole dopušteni su na App Storeu, no to se ne može reći i za PC emulatore koji bi mogli pokretati retro igre.
Sci-Tech / Tehnologija | 26. 06. 2024. u 16:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple je službeno zabranio korištenje PC emulatora na iOS-u, unatoč tome što je nedavno dopustio emulatore za retro igraće konzole.

Ovu odluku potvrdili su developeri emulatora iDOS 3 i UTM SE koje je Apple odbio kada su pokušali izdati svoje emulatore na App Store.

Naime, developer iDOS-a 3, nove verzije popularnog DOS emulatora, dobio je odbijenicu od Applea u kojoj se navodi da aplikacija ne emulira retro igraću konzolu, čime krši Appleove smjernice.

Kada je developer zatražio pojašnjenje od Applea kako bi, na kraju krajeva, uspio udovoljiti smjernicama, Apple nije mogao pružiti konkretna rješenja niti definirati što znači ''retro igraća konzola'', javlja Bug.

Slično tome, UTM SE koji je trebao emulirati Windowse na iOS-u, također je odbijen. Appleov odbor za pregled aplikacija zaključio je da ''PC nije konzola'', iako je developer tvrdio da bi UTM SE mogao pokretati retro igre za Windowse i DOS, prenosi The Verge.

Oba poteza ukazuju na to da, iako neki emulatori za retro igraće konzole mogu pronaći svoje mjesto, PC emulatori ipak još nisu poželjni na App Storeu zbog Appleove restriktivne politike te korisnici moraju tražiti alternative.

Kopirati
Drag cursor here to close