Novo

Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM i EF 40mm f/2.8 STM objektivi

Sci-Tech / Tehnologija | 12. 06. 2012. u 13:08 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Canon je predstavio dva nova kompaktna, lagana objektiva – EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM i EF 40mm f/2.8 STM.

Oba modela nude brojne nove karakteristike, npr. trajno automatsko fokusiranje u načinu rada za snimanje videozapisa, te se odlikuju vrhunskim kvalitetom slike i poboljšanom fleksibilnošću koje fotografima svih nivoa stručnosti omogućavaju snimanje fotografija i videozapisa bilo koje tematike.

EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM i EF 40mm f/2.8 STM nude potpune ručne kontrole pri snimanju fotografija, a idealni su i za videosnimatelje u usponu jer im omogućavaju preciznije fokusiranje pri snimanju. Kao savršeni objektivi za novi fotoaparat EOS 650D, oba modela odlikuju se novom tehnologijom koračnog motora (STM) te omogućuju brzo i trajno fokusiranje pri snimanju objekata u pokretu, čime garantiraju dosad neviđen nivo bestrzajnosti i jasnoće u videozapisima.

Uz poboljšane performanse automatskog fokusa i brzo, precizno fokusiranje, dva nova objektiva fotografima olakšavaju snimanje spontanijih slika uz izuzetan nivo detalja i jasnoće.

To je osobito korisno za dokumentarne, akcijske i putopisne fotografije. Uz minimalnu žarišnu udaljenost od 0,39 m odnosno 0,3 m, EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM i EF 40mm f/2.8 STM fotografima omogućuju da se još više približe akciji, pri čemu objekt snimanja ostaje savršeno fokusiran.

Uz žarišni raspon od 18 mm do 135 mm, EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM osmišljen je kako bi se fotografima ponudio objektiv s kompaktnim, svestranim zumom koji se može koristiti za snimanje brojnih objekata, od portreta do krajolika i akcijskih prizora.

EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM garantira snimanje visokokvalitetnih fotografija pri manjim brzinama zatvarača te se odlikuje inteligentnim optičkim stabilizatorom slike koji nudi preciznost veću za četiri položaja brzine zatvarača u odnosu na modele bez stabilizatora slike.

Objektiv prepoznaje snima li se u uobičajenom ili panoramskom načinu te aktivira najprikladniji način rada stabilizatora slike kako bi se snimila najbolja moguća fotografija. Pri snimanju videozapisa automatski se aktivira način rada Dynamic IS, koji kompenzira eventualno potresanje prouzrokovano kretanjem snimatelja te daje stabilne snimke bez trzaja.

Da bi se omogućilo diskretno zamućenje pozadine pri eksperimentiranju s plitkom dubinom polja pri snimanju fotografija i videozapisa, EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM odlikuje se kružnim otvorom blende s elektromagnetskom dijafragmom (EMD), kojom se omogućuje izuzetno precizna kontrola nad postavkama otvora blende.

Visoka kvaliteta slike zagarantirana je u čitavom rasponu zuma zahvaljujući četirima skupinama leća, uključujući jednu leću ultraniske disperzije (UD) i jednu leću s precizno oblikovanom optikom (PMo) kojima se kompenzira kromatska aberacija.

Zahvaljujući Canonovim optimiziranim premazima Super Spectra na svim lećama, koji smanjuju pojavu odbljesaka i popratnih slika, na slikama je potrebna minimalna naknadna obrada.

EF 40mm f/2.8 STM prvi je Canonov tanki objektiv iz linije EF s fiksnom žarišnom dužinom od 40 mm i širokim otvorom blende od f/2.8, što ga čini idealnim za fotografe koji žele svestran, kompaktan i lagan objektiv za snimanje portreta, reportaža, putopisa i krajolika.

Elektromagnetska dijafragma omogućuje preciznu kontrolu nad kružnim otvorom blende sa sedam listića, koja daje prekrasan efekt bokeh, dok asferična leća s premazima Super Spectra garantuje optimalnu kvalitetu slike od središta do ruba leće te omogućava snimanje izvrsnih slika gotovo bilo koje tematike.

EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM – najvažnije karakteristike
• svestrani raspon zuma od 18 mm do 135 mm – savršen za putovanja
• glatko i nečujno fokusiranje STM-om pri snimanju videozapisa na kompatibilnim fotoaparatima
• dinamični stabilizator slike za snimanje videozapisa bez trzaja
• brzi automatski fokus sa stalnim ručnim nadjačavanjem
• minimalna žarišna udaljenost od 0,39 m

EF 40mm f/2.8 USM – najvažnije karakteristike
• prijenosni tanki dizajn
• glatko i nečujno fokusiranje STM-om pri snimanju videozapisa na kompatibilnim fotoaparatima
• brz otvor blende od f/2,8 za snimanje u uslovima slabe osvijetljenosti
• kratka žarišna udaljenost od 0,3 m
• brz i nečujan automatski fokus za izuzetno oštre rezultate
• izvrsna kvaliteta slike u čitavom kadru

Kopirati
Drag cursor here to close