Na razini DSLR-a

Canon predstavio revolucionarni PowerShot G1 X

Sci-Tech / Tehnologija | 16. 01. 2012. u 17:35 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Canon je predstavio PowerShot G1 X, novi kompaktni fotoaparat s velikim CMOS senzorom, projektiran za postizanje kvalitete i kontrole slike na razini DSLR fotoaparata u iznimno prijenosnom metalnom kućištu.

Namijenjen ozbiljnim i profesionalnim fotografima, PowerShot G1 X prvi je u novoj uglednoj kategoriji na vrhu Canonove legendarne serije G te, kako kažu u toj kompaniji, “postavlja nove standarde performansi koje je moguće ostvariti na kompaktnom fotoaparatu”.

U PowerShot G1 X ugrađene su tehnologije koje je razvio Canon te stručno znanje kojem vjeruju profesionalni fotografi diljem svijeta, pa nudi razinu kvalitete slike kakvu je dosad bilo moguće postići samo pomoću Canonovih DSLR modela.

Riječ je o prvom Canonovu kompaktnom fotoaparatu koji se odlikuje velikim, 14,3-megapikselnim CMOS senzorom s omjerom slike 4:3, dimenzija 18,7 mm x 14 mm. Visinom je sličan APS-C senzorima koji se koriste u DSLR modelima iz serije EOS.

Odlikuje se istom veličinom piksela i strukturom kao EOS 600D te površinom otprilike 6,3 puta većom od hvaljenog modela PowerShot G12, zahvaljujući čemu nudi kvalitetu slike na razini DSLR modela u kućištu koje je dovoljno malo da ga se može nositi posvuda.

Kopirati
Drag cursor here to close