Nosivi gadget

Galaxy AI stiže na Samsungove pametne satove

One UI 6 Watch, koji će također donijeti i Galaxy AI, bit će dostupan na novijim serijama Samsungovih pametnih satova kasnije ove godine.
Sci-Tech / Tehnologija | 31. 05. 2024. u 17:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samsung je najavio da paket značajki Galaxy AI stiže na njihove pametne satove s nadolazećim sustavom One UI 6 Watch.

Prema njihovim riječima, taj dodatak pružat će korisnicima sveobuhvatan uvid u zdravlje te dodatni poticaj za poboljšanje svakodnevnog wellness i fitness stanja.

''Proširujući moć Galaxy AI-ja u našem ekosustavu, nastojimo otvoriti sve nove mogućnosti s optimiziranim i povezanim iskustvima koja korisnicima nude veću personalizaciju i inteligenciju. Uvođenje Galaxy AI-ja u Galaxy Watch samo je početak ovog procesa i uskoro ćemo pokazati još više integracija u našem portfelju uređaja'', priopćio je Junho Park, potpredsjednik i voditelj tima Galaxy Ecosystem, javlja Bug.

Kao što smo već napomenuli, novo ažuriranje donosi nekoliko novih značajki potpomognutih AI-jem. Na primjer, Energy Score pomoći će korisnicima da bolje razumije svoje dnevno stanje kroz kombiniranu analizu zdravstvenih podataka koji uključuju prosječno vrijeme spavanja, buđenja, aktivnosti prethodnog dana, srčani ritam tijekom spavanja i varijabilnost srčanog ritma. Radi se, dakle, o značajki koja je poprilično slična Garminovom Body Batteryju.

Tu je i takozvani Wellness Tips koji će pružati korisnicima uvid, motivacijske savjete i smjernice temeljem specifičnih ciljeva koje pokušavaju postići.

Uz sve to, One UI 6 Watch donosi i poboljšane algoritme za zdravlje i naprednije alate za praćenje kako bi, prema tvrdnjama Samsunga, pružili cjelovitije i personaliziranije uvide uz pomoć AI-ja.

Primjerice, algoritam za spavanje trebao bi pružati detaljnije uvide u san korisnika, dok će novi pokazatelji za Sleep Insights donositi detaljniju i precizniju analizu kvalitete spavanje. Dodatni metrički podaci uključuju kretanje tijekom spavanja, latenciju spavanja, srčani ritam i brzinu disanja tijekom sna uz prethodno podržane metričke podatke poput sate hrkanja, razine kisika u krvi i slično.

Bit će uvedeni i novi metrički podaci za aerobne i anaerobne zone srčanog ritma za trčanje, funkcionalne metričke snage za bicikliste, kao i poboljšana značajka Workout Routine za stvaranje personaliziranog treninga.

One UI 6 Watch stiže na seriju Galaxy Watch 4, Galaxy Watch 5 i Galaxy Watch 6 kasnije ove godine. Stariji modeli, barem prema trenutno dostupnim informacijama, neće dobiti to ažuriranje.

Kopirati
Drag cursor here to close