Prevara

HT Eronet upozorava korisnike: Ne odgovarajte na takve poruke

U posljednje vrijeme korisnici mreže HT Eronet uputili su veći broj prijava korisničkoj službi zbog poruka u kojima im je navedeno kako je stigao naručeni paket i da trebaju preko priloženog linka unijeti svoje podatke.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 07. 2024. u 13:53 B.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mrežni operater HT Eronet uputio je upozorenje korisnicima ove mreže zbog poruka koje posljednjih dana stižu na njihove telefonske uređaje.

Naime, u posljednje vrijeme korisnici mreže HT Eronet uputili su veći broj prijava korisničkoj službi zbog poruka u kojima im je navedeno kako je stigao naručeni paket i da trebaju preko priloženog linka unijeti svoje podatke.

Kako je za Bljesak.info pojasnila voditeljica odjela za korporativne komunikacije HT Eronet Misijana Brkić Milinković, primijećen je novi val sumnjivih SMS poruka koje dolaze s numeracija afričkog kontinenta (+254 - Kenija, +251 - Etiopija).

"Korisnicima nastojimo pojasniti da se vrlo vjerojatno radi o prijevari, a kao opće pravilo savjetujemo da nikada ne odgovaraju na takve i slične poruke, ne prate poveznice na sumnjive linkove, a posebno ne unose i ne dijele svoje osobne podatke, kao ni druge osjetljive i povjerljive podatke ako nisu u potpunosti sigurni u pošiljatelja bilo kakve takve poruke, bez obzira na njezin sadržaj", kazala je Brkić Milinković za Bljesak.info.

Inače i BH Pošta je u posljednje vrijeme primijetila značajan porast upita korisnika vezanih za lažne poruke o navodno neuspješnoj dostavi pošiljki zbog nepotpunih informacija o adresi.

Kazali su da je BH Pošta poduzela sve što je bilo u okviru njihovih mogućnosti, a kako bi spriječili ovakve i slične napade na korisnike.

Kopirati
Drag cursor here to close