Novosti iz Applea

Novi Mac mini: Osim novog izgleda, promjena u konfiguraciji priključaka

Nadolazeći redizajn Mac minija donosi značajnu promjenu u konfiguraciji priključaka, uključujući prve prednje USB-C portove na ovom uređaju, uz istovremeno ukidanje USB-A priključaka.
Sci-Tech / Tehnologija | 03. 09. 2024. u 08:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple se priprema predstaviti značajno redizajniran Mac mini, što predstavlja prvu veliku promjenu ovog uređaja u više od desetljeća.

Nadolazeća verzija, pokretana M4 čipom, obećava ne samo poboljšanja performansi već i bitne promjene u dizajnu i mogućnostima povezivanja.
Pet USB-C priključaka

Prema najnovijim informacijama iz pera Bloombergovog novinara, ključna promjena je konfiguracija priključaka. Očekuje se da će M4 Pro varijanta imati pet USB-C priključaka, od kojih će tri biti smještena na stražnjoj strani, a dva na prednjoj, slično kao kod Mac Studija, javlja Bug.

Ovo je prvi put da Apple ugrađuje priključke na prednju stranu Mac minija, odgovarajući tako na dugogodišnje zahtjeve korisnika za pristupačnijim opcijama povezivanja.

Ukidanje USB-A priključaka

Međutim, ovaj redizajn dolazi s određenim kompromisom. Apple navodno ukida USB-A priključke, što je u skladu s njihovom širom strategijom poticanja korisnika na prelazak na novije tehnološke standarde.

Unatoč promjenama u konfiguraciji priključaka, novi Mac mini zadržat će nekoliko ključnih portova, uključujući Ethernet, HDMI i priključak za slušalice

Dodatno, napajanje će ostati ugrađeno, eliminirajući potrebu za vanjskim adapterom za napajanje.

U skladištu već u rujnu

Iako su raniji izvještaji sugerirali da bi novi Mac mini mogao biti veličine slične Apple TV-u, najnovije informacije ukazuju da će zadržati svoje prepoznatljivo aluminijsko kućište.

Rokovi proizvodnje sugeriraju da bi standardni M4 Mac mini modeli mogli početi stizati u skladišta već u rujnu, dok se očekuje da će naprednija M4 Pro verzija slijediti u listopadu. Moguća službena najava mogla bi uslijediti nakon Appleovog godišnjeg iPhone događaja, vjerojatno u listopadu ili studenom.

Ova evolucija Mac minija predstavlja značajan korak naprijed u Appleovoj strategiji za desktop računala. Uvođenjem prednjih USB-C portova i eliminacijom starijih USB-A priključaka, Apple ne samo da modernizira svoj proizvod već i postavlja nove standarde u industriji. Ovakav potez mogao bi potaknuti širu adopciju USB-C tehnologije, istovremeno pružajući korisnicima fleksibilnije opcije za povezivanje perifernih uređaja.

Kopirati
Drag cursor here to close