Elema Monochromatic

Otvorena izložba fotografija makedonskog foto kluba Elema

Sci-Tech / Tehnologija | 06. 11. 2012. u 07:29 Srećko Hrkač

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sarajevskoj galeriji BlackBOX jučer je otvorena putujuća izložba makedonskog foto kluba Elema koja je najavila 7. Pravo Ljudski film festival. (07-12.11.2012.) Izložba ''Elema Monochromatic'' otvorena do 12.11.2012.

Foto klub Elema se od samog svog formiranja nalazi u vrhu makedonske fotografske scene (Foto klub Elema je 1962. osnovala grupa studenata sa Elektrotehničkog i Mašinskog fakulteta u Skopju). Njeni članovi su bili i ostali neki od najistaknutijih makedonskih fotografa.

Elema je imala tu sreću da opstane i preživi svoj 50. rođendan, zahvaljujući ponajprije njenoj sposobnosti da privuče nove generacije članova koji su donosili poticaj i elan za rad i stvaralaštvo, istovremeno zadržavši starije članove koji svojim iskustvom izgrađuju i održavaju visok nivo fotografske estetike.

Putujuća izložba Elema monochromatic, premda predstavlja samo dio ostvarenja svojih članova, jasno prenosi njihov pogled ka suvremenoj fotografiji, njihove ideje, stvaralaštvo i duboku ljubav prema fotografiji. To je samo jedan mali, ali jako važan dio aktivnosti kojima klub Elema obilježava 50 godina svog postojanja.

Kopirati
Drag cursor here to close