Budućnost nam je siva

Predviđanja ''Živog Nostradamusa'': Athos Salomé upozorava na opasnosti cyber rata i integraciju AI u oružje

Sci-Tech / Tehnologija | 13. 09. 2024. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brazilac Athos Salomé (37), poznat kao "Živući Nostradamus", ponovno je privukao pažnju medija svojim nevjerojatnim predviđanjima o globalnim događanjima. Salomé, koji sebe opisuje kao "obučeni parapsiholog i vidovnjak čija su predviđanja točna", predvidio je u travnju ove godine veliki prekid rada Microsofta, koji bi mogao uzrokovati 'eskalaciju sukoba' i potencijalno dovesti do cyber rata.

U razgovoru za FEMAIL, Salomé je istaknuo da će ove godine svijet svjedočiti tehnološkim prekidima koji mogu izazvati globalni kaos.

Nedavni IT kvarovi uzrokovali su prekid rada na zračnim lukama, trgovinama i hitnim službama diljem svijeta, uključujući Britaniju, Australiju i SAD.

Salomé također naglašava opasnost integracije umjetničke inteligencije (AI) u naoružanje, upozoravajući na potencijalne prijetnje i ranjivosti u ključnim infrastrukturnim sektorima.

Prema njegovim riječima, tehnologija će igrati sve važniju ulogu u sukobima, s mogućim posljedicama koje uključuju vojnu preciznost i strateške napade temeljenje na lunarnom kalendaru.

Iako su njegova predviđanja uzbudljiva, Salomé naglašava da su oni samo mogućnosti, a ne sigurnosti, te poziva na međunarodnu suradnju i prevenciju sukoba kako bi se izbjegla potencijalna katastrofa.

Kopirati
Drag cursor here to close