S24 FE

Samsung predstavio cjenovno povoljniju verziju svojih najpopularnijih telefona

Napokon je predstavljena i FE verzija najpopularnijih Samsungovih telefona.
Sci-Tech / Tehnologija | 27. 09. 2024. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samsung je početkom ove godine predstavio nove modele iz serije Galaxy S24, a južnokorejska kompanija sada je prikazala i FE verziju tog uređaja koja bi, zbog kombinacije dobrog hardvera i povoljne cijene, mogla privući veliki broj korisnika.

Također, ovo je prvi model srednje kategorije Samsungovih telefona koji podržava Galaxy AI te donosi opcije bazirane na umjetnoj inteligenciji poput zaokruživanja sadržaja na ekranu za pretragu, prijevoda uživo, asistenta za chat itd.

Galaxy S24 FE dolazi s velikim AMOLED ekranom dijagonale 6,7 inča FHD+ rezolucije (riječ je o nižoj rezoluciji u odnosu na model Galaxy S24+) te dolazi s optičkim senzorom za otiske prstiju smještenim ispod ekrana te 10MP kamerom za selfije, javlja PC Mag.

Pokreće ga čipset Exynos 2400e koji će se koristiti na svim tržištima (ponekad je Samsungu imao taktiku korištenja različitih čipova Exynos i Snapdragon na različitim tržištima). Uređaj će se isporučivati s 8 GB memorije te će biti dostupan u verzijama sa 128 i 256GB prostora za pohranu.

Pokretat će ga, naravno, Googleov mobilni operativni sustav, verzija Android 14. S obzirom na to da uređaj dolazi s čak sedam godina sigurnosnih nadogradnji i nadogradnji Androida, za one koji ga kupe, ovaj bi telefon mogao biti dugoročno rješenje.

Glavna kamera ovog telefona ima rezoluciju od 50MP, a pored nje sa stražnje strane nalaze se i 12MP ultraširoka kamera te 8MP kamera s trostrukim zumom. Među brojnim opcijama za uređivanje fotografija, S24 FE dolazi s Galaxy AI Photo asistentom, generativnim uređivanjem fotografija, prijedlozima uređivanja itd.

Kapacitet baterije iznosi 4700 mAh, a podržava 25W punjenje putem kabela te bežično punjenje. Samsungov telefon Galaxy S24 FE u prodaji će se pojaviti sljedećeg tjedna, a cijena za tržište SAD-a iznosi 649 dolara.

Osim telefona, Samsung je predstavio i dva nova tableta, za koje iz južnokorejske kompanije kažu da su prvi tableti s podrškom za Galaxy AI.

Oba modela pokreće MediaTek Dimensity 9300+ čipset, a razlikuju se po veličini ekrana. Model S10+ tako dolazi s ekranom dijagonale 12,4 inča, a kome je i to malo, na raspolaganju im je model S10 Ultra s čak 14,6-inčnim ekranom.

RIječ je o AMOLED ekranima, a oba modela donosi imaju i IP68 zaštitu od vode i prašine, 12, odnosno 16GB memorije te do 1TB prostora za pohranu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close