Galerija Aluminij

U Mostaru otvorena izložba fotografija "Bosna i Hercegovina - zemlja i njezino blago"

Sci-Tech / Tehnologija | 20. 05. 2014. u 05:02 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu manifestacije "Mostarsko proljeće 2014.", sinoć je u Galeriji "Aluminij" u Mostaru otvorena izložba fotografija "Bosna i Hercegovina - zemlja i njezino blago", autora Zvonke Martića i Jasmina Fazlagića.

"Bosna i Hercegovina - zemlja i njezino blago" dio je trogodišnjeg ciklusa kojim se želi ukazati na važnost očuvanja okoliša, značenja vode, drveća, plodova zemlje i rada ruku čovječijih u tradicijskoj kulturi bh. naroda.

Cilj je ovog projekta promocija raznolikosti i ljepote BiH, kao i podizanje ekološke svijesti i očuvanja lokalne zajednice, njezine bogate kulture i običaja od zaborava. U realizaciji projekta sudjeluju i kulturni antropolog i etnograf Zvonko Martić i poznati fotograf Jasmin Fazlagić.

Izložbu je otvorio počasni konzul Republike Mađarske u BiH Vlado Lukić koji je kazao kako ova izložba predstavlja istinsko bogatstvo i ljepotu Bosne i Hercegovine.

- Ova je izložba dokaz da je vrijeme iza nas isto bilo lijepo i da je narod na ovim područjima uvijek bio izuzetno vrijedan, a vjerujem da će tako biti i u budućnosti - kazao je Lukić.

Kopirati
Drag cursor here to close