Hercegovački div

U povodu Dana Aluminija, izložba fotografija iz tvorničkih pogona

Sci-Tech / Tehnologija | 13. 03. 2013. u 13:25 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu proslave 16. obljetnice obnove rada u Aluminiju d.d. Mostar, u Galeriji Aluminij postavljena je izložba umjetničkih fotografija koje je u tvorničkim pogonima načinio mostarski fotograf Marin Margeta.

Njegovo je umijeće već višestruko osvjedočeno, a serija fotografiranja naših pogona i djelatnika na radnim mjestima izvrsno je proniknula u bit onoga što djelatni prostor u Aluminiju jest, navode iz Aluminija.

Dodaje se kako crnobijela tehnika izradbe više od petnaest izloženih Margetinih uradaka još snažnije dočarava svijet i okružje u kojemu djelatnici Aluminija zarađuju kruh svagdanji, a bez obzira na tu skupinu odabranih, u mnoštvu izvrsnih fotografskih ostvarenja, ono što izloženi uratci prikazuju zapravo je počast cjelokupnomu radničkom kolektivu i samomu Aluminiju, kao istinskomu hercegovačkom divu.

Izložba je lijepo uklopljena u galerijski prostor, moguće ju je razgledati svakim radnim danom, u razdoblju od 7 do 20 sati, a postav ostaje dostupan javnosti do 8. travnja 2013. godine.

Ulaz je besplatan.

Kopirati
Drag cursor here to close