FITCC 2011

FIT Coding Challenge predstavljen u Mostaru

Sci-Tech / Znanost | 09. 06. 2011. u 16:35 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutros je u 10.00 sati održana je prezentacija projekata na Fakultetu informacijskih tehnologija (FIT) pod nazivom FIT Coding Challenge 2011 (FITCC 2011) koje su radili studenti FIT-a u Mostaru.

Coding Challenge je projekt koji ima natjecateljski karakter, a pokrenut je 2008. godine sa osnovnim ciljem da studente potakne na praktičnu primjenu znanja iz područja programiranja.

Pravo sudjelovanja na spomenutom natjecanju imaju svi studenti I. godine Fakulteta informacijskih tehnologija koji projekt mogu prijaviti samostalno ili u timu od 2 člana.

Tijekom izrade projekata studenti razvijaju funkcionalan C++ program na određenu temu. Prijava projekta podrazumijeva definiranje naziva projekta, članova tima, osnovne ideje i planiranih funkcionalnosti.

Od velikog broja prijavljenih projekata u finalnu fazu su ušla 4 projekta koja su ujedno prezentirana danas. U uvodu programa se obratio dekan FIT-a Fuad Ćatović. Nakon toga je uslijedila prezentacija projekata.

Nazivi projekata su:

Fit Game Pack - Projekt se sastoji od Fitgy enginea i par igara koje demonstriraju njegove mogućnosti. Fitgy je vrlo jednostavan 2D engine koji pruža funkcionalnu jednostavnu osnovu za razvoj igara.

Put do Mostara - Igra koja se bazira na rješavanju problema koje korisnik (student koji je krenuo na ispit) sreće na putu za Mostar.

Čovječe ne ljuti se - Pored naziva projekta svaki dodatni opis je suvišan.

BAPOF :: Be a part of FIT - 2D igra u koju su integrirane još neke manje igre, ali sve sa temom FIT-a.

Prvo mjesto je osvojila igra BAPOF :: Be a part of FIT koju je kreirao, student prve godine FIT-a, Samir Šupčić iz Bugojna. Svojom prezentacijom i zasluženim aplauzom osvojio je mnogobrojnu publiku, a i žiri koji je bio anonimno raspoređen u publici. Igra je kreirana tako da se igrač motivira na rad i učenje kroz igru. Unutar igre postoje i druge mini igre koje se otključaju prilikom napredovanja kroz razine.

Drugo mjesto je osvojila igra pod nazivom "Čovječe ne ljuti se" koju su kreirali Semin Alkić i Renato Kristić uz malu pomoć beta testera Admira Pilića. Igra ima odličnu grafiku, ali posebnom je čini to što se može igrati u LAN-u.

Sve ovo ne bi bilo uspješno bez asistenta Denisa Mušića. Za skromne nagrade su se pobrinuli BH Pošta i kompanija DISTI.

Kopirati
Drag cursor here to close