Jesmo l' sami?

Pogledajte zapanjujući video Zemljinih krajolika u HD rezoluciji

Sci-Tech / Znanost | 02. 06. 2011. u 21:23 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako ste dubljeg džepa, avanturističkog duha i mislite kako bi turističko putovanje u svemir bila uistinu cool stvar, ovaj video zasigurno će vašu zainteresiranost rasplamsati do krajnjih granica. Videomaterijal u HD rezoluciji (1080p) prikazuje planet Zemlju i njezine spektakularne krajolike iz svemira. Autor je dr. Justin Wilkinson, NASA-in astronaut, a na video-kompilaciji Wilkinson gledateljima prikazuje zapanjujuću scenografiju planeta Zemlje kako ju vide sami astronauti.

Obilazak Zemlje iz svemira započinje pogledom na negostoljubivu obalu Namibije, za koju astronauti kažu da je jedan od najupečatljivijih pogleda iz svemira, putovanje se nastavlja preko Sicilije i Italije, obale izolirane Kamčatke i njezinih vulkana, kineskog poluotoka Qindoa prekrivenog snježnim pokrivačem, Zagros planinama u Iranu, sjevernom obalom Australije, Velikog slanog jezera u Uti, Florida Keysa, Bahama, Kube, itd. Sve u svemu, vrlo impresivno.

S obzirom da putovanje u svemir letjelicom SpaceShipTwo kompanije Virgin Galactic stoji 200 tisuća dolara po osobi, neće biti mnogo onih koji će uživo moći uživati u nezaboravnom doživljaju. Za sve ostale, uživajte u pogledu iz svog kućnog naslonjača.

Kopirati
Drag cursor here to close