Sarajevo

Prvi euro-azijski forum za rane

Sci-Tech / Znanost | 25. 07. 2011. u 09:09 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje za rane i Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Sarajevu organizirati će 1. euro-azijski forum Udruženja za rane, koji će početi danas u Sarajevu i trajat će do 28. srpnja, najavljeno je iz Agencije CMC Sarajevo.

Cilj organiziranja foruma u oblasti zdravstva i medicinskih znanosti je unapređenje suradnje s drugim udruženjima za rane i uspostava suradnje s medicinskim profesionalcima.

Kako su priopćili organizatori, forumom se želi uspostaviti i suradnja između Fakulteta zdravstvenih studija s drugim fakultetima članicama (Europen Wound Managment Association-EWMA) i omogućavanje mladim ljudima da ovladaju znanjima i vještinama liječenja kroničnih rana i na taj način preuzimaju aktivne uloge u društvu kako bi uticali na poboljšanje kvaliteta zdravstvene usluge i pozitivan ishod na zdravlje pojedinca.

Povodom ovog foruma, na konferenciji za medije u utorak novinarima će o forumu govoriti prof.dr. Dijana Avdić, dekanica Fakulteta zdravstvenih nauka Sveučilišta u Sarajevu, prim. dr. Fahrudin Kulenović, predsjednik Zdravstvene komore Kantona Sarajevo, prof. dr. Bulent Erdogan, predsjednik Udruženja za rane Turske, dr.sci. Semir Osmanagić, inozemni član Ruske akademije prirodnih znanosti i prof. antropologije Američkog sveučilišta u Sarajevu.

U okviru foruma će biti organizirana i prva Međunarodna ljetna škola za rane za sve medicinske profesionalce, koji se bave liječenjem kroničnih rana i koji žele unaprijediti svoja znanja i ovladaju vještinama.

Kopirati
Drag cursor here to close