Sloboda na Pecari

Brekalo: Pobjeda bi nam donijela mir uoči novih derbija

Sport / Flash | 31. 07. 2016. u 09:43 I.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osim na derbi između Sarajeva i Zrinjskog na Koševu, oči nogometne javnosti u BiH će s velikom pozornošću pratiti i susret između Širokog Brijega i Slobode na Pecari. Naime, Širokobriježani su već pod imperativom pobjede nakon neočekivanog kiksa s Vitezom u prvom kolu, također pred svojim gledateljima.

''Sigurno nas je poremetio remi s Vitezom u prvom kolu. Svi smo očekivali pobjedu i prva tri boda. Momčad Viteza je došla na Pecaru ne izgubiti i u tome su uspjeli. Mi smo uz sve poteškoće i prije i tijekom utakmice uspjeli doći do prednosti. No, pad koncentracije u završnici nas je koštao pobjede'', istaknuo je branič „plavo-bijelih“ Slavko Brekalo u izjavi za Bljesak.info.

Ovaj pouzdani igrač zadnje linije, koji je također u prošlosti nosio dres Vitežana, smatra kako se ne treba previše osvrtati za ispuštenom pobjedom i bodovima.

Širokobriježani večeras na Pecari od 21 sat dočekuju vrlo dobru momčad Slobode koja je u sezonu krenula rutinskom pobjedom protiv Olimpica na svome Tušnju, a nakon toga ih čekaju i derbiji protiv Željezničara i Zrinjskog.

''Ne treba sad mnogo žaliti za propuštenom prilikom jer nam dolazi set derbija i moramo na to biti maksimalno koncentrirani. Prvi derbi igramo protiv Slobode, momčadi koja ima kvalitetu i iskustvo. Svjesni smo njihovih vrlina, ali i mana. Pokušat ćemo ih nadigrati i doći do pobjede. Pobjeda u večerašnjem susretu bi nam značila mir pred ostale derbije'', tvrdi Brekalo.

Po mnogima „plavo-bijeli“ s Pecare imaju slabiji igrači kadar nego prošle sezone. Klub su u prijelaznom roku napustili kvalitetni pojedinci i momčad će se čim prije morati prilagoditi na igru bez njih.

Nova imena na Pecari se tek trebaju nametnuti treneru Branku Karačiću i izboriti za mjesto u početnom sastavu.

''Odlasci igrača su sastavni dio nogometa. Kod nas su otišli dosta kvalitetni igrači i sigurno će biti teško nadoknaditi igrača koji se već nekoliko sezona bio ustalio u momčadi. Širina kadra je deficitarna, ali ne i nekvalitetna. Naši novi suigrači posjeduju kvalitetu. Na njima je da se nametnu i svojim igrama doprinesu u ostvarenju rezultata i ciljeva za ovu sezonu. Novi-stari trener će to posložiti i izvući maksimum iz ove momčadi'', zaključio je Brekalo u razgovoru za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close