srem open

JK Neretva osvojila dva zlata u Srbiji

Sport / Flash | 29. 09. 2015. u 09:44 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uspješan nastup mladih džudaša Neretve na međunarodnom judo turniru u Srbiji. Galebovi mostarske Neretve nastupili su sa tri natjecatelja na „Srem Open 2015“ te osvojili isti broj medalja.

Na turniru je nastupilo oko 400 natjecatelja iz Srbije, Mađarske i BiH, a pravo nastupa su imali poletarci (2005 i mlađi), mlađi pioniri (2003-2004) i stariji pioniri (2001-2002). Konkurencija je za ova godišta bila veoma jaka, jer su se okupili najbolji natjecatelji iz regije toga uzrasta.

Članovi JK Neretva osvojili su tri medalje - dvije zlatne i brončanu. Zlatne medalje su osvojili Karlo Križanac u kategoriji do 46 kg mlađi pionir i Srđan Ajvaz u kategoriji do 66 kg stariji pionir. Brončanom medaljom ovaj put se morao zadovoljiti Stjepan Salmanić, mlađi pionir u kategoriji do 38 kg.

Naime, Salmanić je imao tri dobivene borbe, te u polufinalu izgubio od predstavnika Srbije (JK Slavija). Potom je imao borbu za treće mjesto gdje je sjajnim Ipponom pobijedio predstavnika iz Srbije (JK Partizan) te osvojio broncu.

Mostarski natjecatelji su prezentirali dobar judo, što im je i bio glavni zadatak. Sve ostvarene pobjede su bile na različite tehnike, niti jedna tehnika se nije ponavljala, poručuju iz JK Neretva iz Mostara koje već idućeg vikenda ih čeka veoma jak međunarodni turnir 'Borsa Open' na koji idu spremni i nadaju se još kojem odličju.

Kopirati
Drag cursor here to close