Pomoć

Mamić uplatio 50.000 KM pomoći: "Srce mi se para zbog moje BiH'', oglasio se i Hajduk

Mamić je, kao i svi u regiji, potresen prizorima koji od jutros stižu iz Jablanice, Konjica, Visokog, Fojnice, Kiseljaka, Kreševa i Hadžića.
Sport / Flash | 04. 10. 2024. u 16:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon velike tragedije koja je zadesila Bosnu i Hercegovinu usled poplava, oglasio se Zdravko Mamić, bivši čelnik zagrebačkog Dinama. On je, kao i mnogi u regiji, duboko potresen prizorima uništenja iz gradova poput Jablanice, Konjica, Visokog, Fojnice, Kiseljaka, Kreševa i Hadžića.

Mamić je izjavio da je uplatio 50.000 KM kao pomoć žrtvama ove strašne prirodne nesreće.

S tugom je istaknuo kako mu se srce para gledajući uništene gradove i stradanja ljudi, te pozvao svoje prijatelje da se pridruže akciji pomoći ljudima pogođenim poplavama.

HNK Hajduk Split oglasio se priopćenjem nakon katastrofalnih poplave koje su zadesile nekoliko gradova u Bosna i Herecegovini.

''HNK Hajduk Split izražava duboku sućut svim obiteljima pogođenim tragičnim posljedicama prirodnih nepogoda koje su zahvalite Bosnu i Hercegovinu. Naše misli i molitve su uz sve stradale, kao i uz one koji se trenutno bore s teškim okolnostima'', poručili su na službenoj stranici iz splitskog kluba.

Padaline u protekla 24 sata, na području općine Jablanica, Konjic, Kiseljak, Fojnica i Kreševo prouzrokovale su poteškoće stanovnicima tih općina.

Nadležne institucije za sada su potvrdile da je u poplavama život izgubilo 15 osoba, a za mnogim se još uvijek traga.

Kopirati
Drag cursor here to close