Pomoć

U pomoć Jablanici kreću službe iz Širokog, Posušja, Gruda, Tomislavgrada….

Vijesti / Crna Kronika | 04. 10. 2024. u 16:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vatrogasci iz Županije Zapadnohercegovačke krenuli su u pomoć ugroženom stanovništvu Jablanice, koje su pogodile katastrofalne bujične poplave i klizišta.

Na put prema Jablanici krenuli su pripadnici vatrogasnih postrojbi iz Županije Zapadnohercegovačke njih 15 s pet vozila (JVP Široki Brijeg, JVP Posušje, DVD Rakitno, Vatrogasno društvo Grude) i Marko Ćorluka iz Uprave civilne zaštite ŽZH.

Vatrogasci su raspoređeni na području Donje Jablanice, a logističku potporu pruža im Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke.

Ranije su iz Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke kontaktirali ravnatelja Uprave za civilnu zaštitu HNŽ-a Eugena Ćubelu i ponudili pomoć.

Prema Jablanici se uputila i Gorska služba spašavanja Široki Brijeg. Stanica Gorske službe spašavanja Široki Brijeg uputila se u Jablanicu gdje će pomoći unesrećenima u bujičnim poplavama. Već je otišla prva ekipa od sedam spašavatelja, a u poslijepodnevnim satima će prema Jablanici krenuti još 13 naših članova, izjavio je za portal Jabuka.tv pročelnik GSS-a Široki Brijeg Dragan Marušić.

Tim spašavatelja Gorske službe spašavanja Tomislavgrad pridružuje se ekipama žurnih službi koje rade potragu i spašavanje stradalih prilikom bujičnih poplava u općini Jablanica.

Kopirati
Drag cursor here to close