Sjedeća odbojka

Odbojkaši BiH danas počinju obrau naslova prvaka Europe

Sport / Flash | 02. 10. 2015. u 06:31 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci susretom protiv Mađarske danas počinje borbu za novu titulu prvaka Europe.

Naime, u njemačkom gradu Warendorfu počinje Europsko prvenstvo na kojem će izabranici izbornika Mirze Hrustemovića jurišati na devetu europsku titulu.

Kapetan bh. tima Sabahudin Delalić je rekao da su njegovi suigrači i on spremni za ovaj izazov te da su uvjereni u obranu naslova.

''Atmosfera u ekipi je na zavidnoj razini, jedva čekamo da počne prvenstvo jer smo već dugo od kuće. Nema ozlijeđenih igrača što je najvažnije, svi smo maksimalno spremni. Naš cilj je obrana titule, odnosno osvajanje devete uzastopne titule prvaka Europe'', kazao je Delalić.

Na EP-u će nastupiti 12 ekipa podijeljnih u tri grupe. Reprezentacija BiH igrat će u B-grupi s ekipama Nizozemske, Srbije i Mađarske, u A-grupi su Njemačka, Poljska, Hrvatska i Italija, a u C Rusija, Ukrajina, Latvija i Azerbajdžan.

Uvodni susret na EP-u odbojkaši BiH igraju danas u 12.30 sati protiv Mađarske. U drugom kolu 3. listopada igraju protiv Nizozemske (16.00), a prvu fazu natjecanja završavaju susretom protiv Srbije, 4. listopada (13.00).

U četvrtfinale će se plasirati po dvije najbolje reprezentacije iz svake grupe te još dvije najbolje trećeplasirane selekcije.

Kopirati
Drag cursor here to close