Prvi jesu, ali neki dojam ostavili nisu

Amerikanci uzeli očekivano zlato u košarci

Sve što su u ovom finalu trebali napraviti Amerikanci, to je dati loptu Stephu Curryju koji je postigao 24 poena - 8 trica.
Sport / Košarka | 11. 08. 2024. u 00:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amerikanci su uzeli zlato na Olimpijskim igrama. Očekivano. Da su ostavili neki poseban dojam nisu. Opet je ovo bio sastav nakrcan velikim zvijezdama, bez glavnog šefa, vođe ekipe, uglavnom tek na trenutke su pravdali status ekipe koje najbolja na turniru.

Amerikanci su tako osvojili petu uzastopnu zlatnu medalju na olimpijskim igrama, kao i osmu na posljednjih devet natjecanja. Jedini koji su uspjeli uzeti zlato u tom razdoblju su bili argentinski košarkaši koji su slavili 2004. godine u Ateni. Na posljednjim Igrama u Tokiju SAD su pobijedile Francusku 87:82 u finalu. Ovaj put su Francuzi ostali 11 poena (98:87) iza Amerikanaca te su osvojili četvrtu srebrnu medalju u povijesti.

Sve što su u ovom finalu trebali napraviti Amerikanci, to je dati loptu Stephu Curryju koji je postigao 24 poena - 8 trica. Francuzi su pokušavali, nisu bili loši, vraćali su se u nekoliko navrata, ali svaki put kada bi zaprijetili, došli na određeni zaostatak, Curry bi pogodio tricu.

Nakon prvog poluvremena, Amerikanci su vodili 49:41, utakmica nije bila odlučena. Kad je na 6:57 Curry pogodio za 61:47 činilo se kako utakmica polako ide prema svom kraju. Ali nije tako. Fournier je postigao tricu, opet je minus sedam.

Da su se kojim slučajem Francuzi obranili na - 6, 1:20 prije kraja, možda je moglo biti i više drame u finišu. Međutim, ide nova trica Curryja s istekom napada. Jednostavno, kako to obično treneri kažu, za ovih jedanaest poena razlike, Amerikanci su bili bolji.

LeBron James je ubacio 14 uz šest skokova i deset asistencija. Kevin Durant je dodao 15 poena uz po četiri skoka i dodavanja.Kod Francuske je Victor Wembanyama postigao 26 poena uz sedam skokova, dok je Guerschon Yabusele dodao 20 poena. 

Kopirati
Drag cursor here to close