Polufinale

Amerikanci se provukli u finale, Srbija ispustila +17

Upravo u tih posljednjih pet minuta, Srbija je ušla u ritam koji odgovora Amerikancima. Nije se igrao dug napad, nije se igralo na sigurno. U toj jurnjavi, Bogdanović gubi dvije lopte, vremena je ostalo premalo. Amerikanci su u finalu.
Sport / Košarka | 08. 08. 2024. u 23:31 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbija je bila jako blizu, u jednom trenutku vodila velikih 17 razlike, ali su Amerikanci ipak u finalu. Četvrtu četvrtinu su Amerikanci dobili 32:15 i na kraju su slavili 95:91. Srbija je bila u vodstvu skoro 33 minute, Amerikanci nešto više od tri i pol minute.

Valjda i to nešto govori. Al slaba je to utjeha košarkašima Srbije. Koji su se strašno "potrošili" u ovoj utakmici, a čeka iz jaka Njemačka i teška utakmica za treće mjesto.

Plus 17 u jednom trenutku

Bogdanović je tri sekunde prije kraja prve četvrtine ubacio za dva poena, Srbija je imala lijepih 31:23. Onda je došla sjajan druge četvrtina. Iskusni Pešić je odlučio malo zakomplicirati situaciju na parketu, pa je većim dijelom koristio dva centra. Povremeno i zonsku obranu, što je Amerikancima stvaralo puno problema.

Gudurić i Micić vežu dvije trojke, Amerikanci su jako dugo bez poena. U četiri i pol minute su ubacili četiri poena. S jednim slobodnim bacanjem Jokića to je u jednom trenutku bilo velikih 42:25. 17 razlike!

Ni +13 koliko je imala Srbija na otvaranju posljednje dionice nije izgledalo malo. Pet minuta prije kraja Srbija vodi 84:78. Bogdanović i Micić promašuju trice, Embiid i LeBron idu na sigurno i to je 84:84. U samo pet sekundi Jokić promašuje za dva, Dobrić otvorenu tricu, za razliku od Curryja.

Bespotrebna jurnjava 

Njegova je nekako ušla i Amerikanci su poveli. Upravo u tih posljednjih pet minuta, Srbija je ušla u ritam koji odgovora Amerikancima. Nije se igrao dug napad, nije se igralo na sigurno. U toj jurnjavi, Bogdanović gubi dvije lopte, vremena je ostalo premalo.
Amerikanci su u finalu.

Još jednom finalu koje je očekivano. Ali igra, nije to bilo to. To je definitno. Valjda zato je Dream Team iz Barcelone jedini pravi i nikad neponovljivi. Po igri, pristupu, ponašanju. Curry je utakmicu zaključio s 36 poena, ubacio je devet trica. LeBron je bio puno korisniji, ostvario je triple-double (16 pts, 12 skokova, 10 asista). Joel Embiid je bio drugi strijelac s 19 poena.

Bogdanović kod Srbije 20 poena, ali trica je bila 3/10, Nikola Jokić 17 poena, 5 skokova, 11 asista. Jedno od svojih najboljih partija u karijer je odigrao Aleksa Avramović s 15 poena.

Kopirati
Drag cursor here to close