Veliki preokret

Srbija nadoknadila -24 i izborila polufinale

Kad je Reath pogodio tricu za 44:20, brod reprezentacije Srbije se opasno zaljuljao. Plovio je taj brod u nemirnim vodama do poluvremena, pa krajnjih +12 za Australiju, nije bilo toliko loše kako je izgledala Srbija na parketu.
Sport / Košarka | 06. 08. 2024. u 17:09 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon dosta uzbuđenja, velikog preokreta, Srbija je uspjela izboriti plasman u polufinale Olimpijskog turnira. Odluka o putniku u polufinale pala je tek nakon produžetka. Prethodno je Australija ispustila veliku prednost, 24 poena koliko je vodila u jednom trenutku.

Kada se utakmica lomila McVeigh je promašio za dva, Jokić je uvezao četiri teška poena. Australija je imala posjed na -3, 25 sekundi prije kraja. Loše postavljen napad, točnije ubacivanje sa strane, još lošije dodavanje Gideya i tu je kraj. Bogdanović je pogodio dva slobodna bacanja i Srbija je slavila 95:90.

Dvije i pol minute prije kraja prve četvrtine Australija je vodila 19:17. U preostalom periodu Australija je napravila velikih 12:0, za 31:17. Kad je Reath pogodio tricu za 44:20, brod reprezentacije Srbije se opasno zaljuljao. Plovio je taj brod u nemirnim vodama do poluvremena, pa krajnjih +12 za Australiju, nije bilo toliko loše kako je izgledala Srbija na parketu.

Međutim, treću četvrtinu je Srbija dobila 14 razlike. Australci su počeli rasipati lopte, malo je i šut stao, što je naravno Srbija iskoristila. Četvrta četvrtina prolaz u egalu većim dijelom. Srbija je možda čak mogla utakmici prelomiti u tom periodu, ali nije. Razlog, izgubljene lopte, par loših reakcija u fazi napada i Australija je dohvatila produžetak.

Iskusni Patty Mills je pogodio preko Jokića. Australija je u produžetku imala tri razlike, ali je Gidey otišao pod blokadu Jokića, Mills je promašio jedno polaganje, izgubio je jednu loptu pa je Srbija izvukla produžetak.

Jokić je postigao 21 poen uz 14 skokova, uz 9 asistencija. Bogdanović je dodao 17 poena, Dobrić je pogodio važne tri trice. Kod Australije Mills 26 poena, Gidey 25.

Kopirati
Drag cursor here to close