Poznati parovi četvrtfinala

Srbija pomogla Grčkoj, Bogdanović rekorder

Kapetan Srbije Bogdan Bogdanović je protiv Sudana ubacio 30 poena, a u ovom susretu je postao rekorder po broju poena na vječnoj listi strijelaca u dresu državne selekcije s ukupno 1.059 poena.
Sport / Košarka | 03. 08. 2024. u 23:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na kraju je dobrim dijelom očekivano. Jeste iznenađenje što nema Španjolaca u četvrtfinalu, ali takva je bila skupina. Tri selekcije s istim omjer 1-2. Na kraju je Srbija pomogla Grčkoj. Srbija je u posljednjem susretu savladala Južni Sudan 96:85.

Rezultatski izgleda lakše nego što je to bilo na parketu. Jeste Srbija stalno vodila, ali je i Južni Sudan prijetio. U pojedinim trenucima i srpski košarkaši su znali pružiti ruku spasa, nekim brzopletim rješenjima. Prvi put kad je Srbija otišla na 11 poena prednosti utakmica je bila prelomljena. Kapetan Srbije Bogdan Bogdanović je protiv Sudana ubacio 30 poena, a u ovom susretu je postao rekorder po broju poena na vječnoj listi strijelaca u dresu državne selekcije s ukupno 1.059 poena.

Tako je srušio rekord Miloša Teodosića, koji je za reprezentaciju upisao 1.057. Bogdanoviću je nedostajalo 56 poena da postane rekorder pred Olimpijske igre u Francuskoj, a bile su mu dovoljne tri utakmice u skupini. Na kraju su Brazil i Grčka dvije najbolje trećeplasirane. Za "nagradu" su izabranici Ace Petrovića dobila Amerikance, dok će Grci igrati protiv svjetskih prvaka. Domaćin Francuska ide na Kanadu, dok je četvrti par onaj Srbije i Australije. Mečevi su na rasporedu 6. kolovoza.

Kopirati
Drag cursor here to close