Savladali Njemačku

Francuski košarkaši u finalu

Zadnja trica je bila ona Wagnerova za 70:68, 39 sekundi prije kraja. Kroz slobodna bacanja u preostalom periodu, Francuska dolaze do trijumfa 73:69.
Sport / Košarka | 08. 08. 2024. u 19:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Malo na snagu, malo na domaći teren. I Francuska je u finalu Olimpijskog turnira iako gledajući kompletan nije ponudila ništa posebno. Pogotovo ako se gledaju imena u sastavu. Za razliku od Njemačke koja se do polufinala probila bez većih problema, onako baš kao aktualni svjetski prvaci.

Do polovine prve četvrtine Francuzi su ubacili devet poena, Njemačka je imala devet razlike. Kad su Francuzi došli na -2, Njemačka je odgovorila serijom 7:2, za lijepu prednost. Imala je Njemačka i deset razlike na početku druge dionice a onda je došla stvaralačka pauza. Za manje od devet minuta samo pet poena, pa je utakmica do poluvremena došla u egal.

Kad je Ntilikina pogodio za tri poena i velikih 66:53, činilo se kako Francuske mirno plovi prema završnici utakmici, prema polufinalu. Ali Njemačka je ima još što za ponuditi. Bonga i Obst ubacuju po jednu tricu, Yabusele gubi loptu, Francuska se ponudila. Ali svjetski prvaci nikako da to kazne. Forsiraju šut za tri poena, ne ide.

Zadnja trica je bila ona Wagnerova za 70:68, 39 sekundi prije kraja. Kroz slobodna bacanja u preostalom periodu, Francuska dolaze do trijumfa 73:69. Yabusele je postigao 17 poena, Cordinier jedan manje, Wembanyama je dodao 11 uz 7 skokova, ali šut iz igre 4/17. Schröder je bio najbolji u poraženoj ekipi s 18 poena, ali nitko od ostalih igrača niti ni blizu. Tek Voigtmann deset poena.

Kopirati
Drag cursor here to close