Nakon debakla na Svjetskom

Batum: Politika je kriva, moraju igrati najbolji

"U Parizu su nam potrebni svi igrači i najbolji uvjeti. Nije me briga za politiku, trebamo najbolju moguću momčad. Pogriješili smo na mojem posljednjem svjetskom prvenstvu i to me zbilja ljuti", zaključio je Batum.
Sport / Košarka | 28. 08. 2023. u 09:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako je neka reprezentacija bila blizu svoje najbolje postave na ovom Svjetskom prvenstvu je svakako Francuska. Zato je iznenađenje veće, nakon što je postalo jasno kako su ostali bez drugog kruga. Prvo je došao težak poraz od Kanade, nakon toga i od Latvije. Debakl Francuske komentirao je jedan od njezinih najboljih igrača Nicolas Batum (34).

"Veliko razočaranje. Raspali smo se psihički i fizički. Latvijci su bili moćni, mi nismo", rekao je Batum za beIN Sports pa napao Francuski košarkaški savez (FFBB) jer je Thomasu Heurtelu (34) zabranio igrati za reprezentaciju zato što je potpisao za ruski Zenit uslijed agresije te zemlje na Ukrajinu.

"Svi se moramo pitati što se dogodilo ovog ljeta: treneri, igrači, Savez, svi. Odustali smo od nekih igrača, izgubili smo ih zbog nekakvih uvjeta", izjavio je Batum, kojem je ovo bio posljednji nastup na Svjetskom prvenstvu, dok će naredne godine igrati za Francusku na svojim zadnjim Olimpijskim igrama, koje će se održati u Parizu.

"Nedostajat će mi ljetni turniri, sve sam napravio za francuski dres. Ali kad smo se riješili nekih igrača... Godinama smo zajedno ostvarivali rezultate, no sada nismo uspjeli. Ljudi se moraju preispitati. Imam još godinu dana u reprezentaciji. U Parizu su nam potrebni svi igrači i najbolji uvjeti. Nije me briga za politiku, trebamo najbolju moguću momčad. Pogriješili smo na mojem posljednjem svjetskom prvenstvu i to me zbilja ljuti", zaključio je Batum.

Kopirati
Drag cursor here to close