Pozzecco isključen

Dominikanska Republika bolja od Italije, Njemačka u završnici dobila Australiju

Problematičan je bio faul Ricchija na centru Minnesote. Pozzecco i suigrači su tražili prekršaj u napadu, suci su mislili drugačije.
Sport / Košarka | 27. 08. 2023. u 14:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije odlične utakmice smo vidjeli trećeg dana Svjetskog prvenstva. Jedna je bila u skupini A, druga u skupini E. Za neke s možda iznenađujućim krajnjih ishodima, za druge ne. Jer ipak Dominikanska Republika i Njemačka imaju kvalitetne selekcije.

Italija nije ostavila neki dojam protiv Angole, što je iskoristila Dominikana dva dana poslije. Koja ima vrlo dobar roster na ovom turniru. Finih 16 trica pogodili su izabranici Nestora Garcije, dodali su i 16 poena nakon ofenzivnog skoka. Andreas Feliz igrač Juventuda je bio u glavnoj ulozi, pogodio je sedam. Na kraju su on i Karl-Anthony Towns zajedno ubacili po 24 poena. Town je imao 11 skokova, 5 asista, radio je dobar posao.

Odigrao je veliku ulogu u seriji koja je prelomila utakmicu u trećoj četvrtini. Koju je Dominikanska Republika dobila 14 razlike. U jednom trenutku je bilo 41:41, onda su se raspucali Liz, Towns i Feliz, pa je za šest i pol minuta Italija upala u minus 48:62. Izbornik talijanske košarkaške reprezentacije Gianmarco Pozzecco isključen je zbog dvije tehničke pogreške već krajem prvog poluvremena utakmice Svjetskog prvenstva protiv Dominikanske Republike. Iako je njegova momčad u tom trenutku vodila i kontrolirala igru, Pozzecco je izgubio živce i suci su ga poslali u svlačionicu.

Problematičan je bio faul Ricchija na centru Minnesote. Pozzecco i suigrači su tražili prekršaj u napadu, suci su mislili drugačije. Pozzecco je pravio gužvu i u svlačionici. Završilo je 87:82, Fontecchio je kod Italije šutirao 4/15, Datome 4/10, Spissu je postigao najviše, 17 poena.

Video: Dominikanska Republika -  Italija 

Njemačka je protiv Australije pokazala kako ima odličnu selekciju. I Dennisa Schrödera. Koji je bio posebno raspoložen. Australcima je ubacio 30 poena, ali im je na kraju presudio Lo, ma manje od dvije sekunde prije kraja. Nakon ubacivanja sa strane, Lo je poentirao za 85:82. Prije toga je Schröder na 81:81 pogodio za +2. Suci su pružili ruku Australcima na 23.6 sekundi prije kraja, uzeli su loptu

Schröderu, ali to Australija ne koristi. Josh Giddey je šutirao s centra, nije pogodio. Tražio je prekršaj, Blanca Burns se nije oglasila. Bilo je gužve, protesta, ali je Njemačka na kraju slavila.
Maodo Lo je dodao 20 poena kod Njemačke, dok su na drugoj strani Patty Mills s 21 poenom, šest asistencija i pet skokova dok je Josh Giddey dodao 17 uz tri asistencije bili najbolji kod Australije

Video: Njemačka - Australija 

Do druge pobjede na turniru stigli su i košarkaši Crne Gore koji su nakon Meksika, s lakoćom svladali i Egipat (89:74). Nikola Vučević bio je najraspoloženiji kod Crnogoraca sa 16 poena i sedam skokova dok je kod Egipta konce držao Ehab Amin Saleh s 26 poena. Kanada je razbila Libanon 128:73. U ovoj utakmici Kanađani su ostvarili čak 44 asistencije, što je novi rekord svjetskih prvenstava.

Kopirati
Drag cursor here to close