Vijest koja je šokirala

Bivši košarkaš, Asim Paščanović izvršio suicid

Sa selekcijom Turske je napravio prvi veliki rezultat na Europskoj sceni 2001. godine. Tada je Turska na domaćem parketu stigla do finala Eurobasketa.
Sport / Košarka | 23. 09. 2024. u 13:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Kalesije je danas stigla vijest koja je šokirala ljubitelje košarke, nekadašnje suigrače i prijatelje Asima Pašćanovića. Proslavljeni košarkaš pronađen je u beživotnom stanju u porodičnoj kući koja se nalazi u naselju Tojšići nadomak Kalesije. Prema informacija s terena, iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Paščanović je počinio suicid.

"Danas, oko 10:40 sati, Policijska stanica Kalesija je zaprimila prijavu da je u mjestu Tojšići, općina Kalesija A.P., rođen 1974. godine izvršio suicid vješanjem. Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske uprave Kalesija, koji su potvrdili navode prijave,. Smrt A.P. je konstatovao ljekar Doma zdravlja Kalesija", potvrdili su iz policije.

I on je bio član sjajne juniorske generacije Slobode Dite koja je početkom devedesetih bila najbolja na prostoru bivše države. Damir Mulaomerović, Edin Salaharević, Edin Delić, Alen Đorđević, Aner Džafić, Vlado Vukičević, Asim Pars Paščanović.

Asim je početkom rata preko Splita završio u Zagrebu, bolje rečeno u Trnskom kod Pepsija Božića. Zagreb je tih godina imao kvalitetnu ekipu, u prvenstvu su držali korak za Cibonom, Zadrom, Splitom, igrali su eurokupove. Nakon jednog razgovora s Nihadom Izićem, Asim je završio u Turskoj. Gdje će postati igračka legenda. U svijetu košarke poznatiji pod imenom Asim Pars.

Igrao je za Galatasaray, Ülker, Fenerbahçe, Efes Pilsen, Turk Telekom, Pinar Karsiyaku. Sa selekcijom Turske je napravio prvi veliki rezultat na Europskoj sceni 2001. godine. Tada je Turska u nemogućoj završnici prvo savladala Hrvatsku u četvrtinalu, Njemačku u polufinalu, dok je tadašnja selekcija Srbije i Crne Gore bila prejaka u finalu. Posljednjih godine, Paščanović se je živio u Tojšićima kod Kalesije.

Kopirati
Drag cursor here to close