Unuk slavnog Jake Daneua

VIDEO I Horor u Železniku, košarkaš pao i ostao nepomičan na parketu

Nakon što je Daneu iznesen s terena ekipe su se dogovorile kako preostalih dvadesetak sekundi neće igrati. Izvedena je lopta sa strane, koja je potom ostavljena na parketu dok su se igrači i članovi stručnih stožera su se pozdravili.
Sport / Košarka | 23. 09. 2024. u 01:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Užas. Teško je bilo i gledati. Možemo tek pretpostavljati kako su se osjećali košarkaši jedne i druge ekipe. Radilo se o utakmici FMP - Cedevita Olimpija koji se igrao u Železniku.

Na nekih dvadesetak sekundi prije kraja Žiga Daneu je krenuo blokirati Jovana Novaka. U tom trenutku se ispod igrača Cedevita Olimpije, podvukao njegov suigrač Joan Beringer. Daneu je jednostavno preletio Beringera i pao na glavu. Ostao je nepomičan. Liječničke ekipe su se našle na terenu, dok je Daneu ležao bez svijesti. U tim trenucima muk u dvorani, očaj i suze na licima košarkaša jedne i druge ekipe. Nakon desetak minuta na parket je došla dodatna pomoć s nosilima, Daneu je fiksiran vrat, pa je hitno prebačen u bolnicu. Tijekom današnjeg dana situaciju oko ozljede ovog košarkaša će biti jasnija

Žiga Daneu je inače dijete Olimpije, ali je svoju karijeru gradio u Iliriji odnosno Heliosu s kojim je igrao ABA 2 ligu. Prije početka ove sezone je potpisao za Cedevitu Olimpiju. Inače, Žiga Daneu je unuk slavnog košarkaša Jake Daneua.

Nakon što je Daneu iznesen s terena ekipe su se dogovorile kako preostalih dvadesetak sekundi neće igrati. Izvedena je lopta sa strane, koja je potom ostavljena na parketu dok su se igrači i članovi stručnih stožera su se pozdravili. U tom trenutku FMP je vodio 75:62 što je i krajnji rezultat ove utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close