24. po redu

Starta nova sezona ABA lige, Zvezda u Dubaiju

Ulaskom Dubaija promijenjen je format takmičenja, sve ekipe iz prošle sezone su tu, samo je subotički Spartak kao osvajač ABA 2 lige promoviran u viši rang.
Sport / Košarka | 20. 09. 2024. u 10:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova sezona ABA lige starta večeras, utakmicom starih rivala Cibone i Zadra. 24. po redu koja će opet biti posebna po tome što od ove sezone u regionalnom takmičenju imamo ekipu Dubaija. Projekt posljednjih godina toliko najavljivan, sada definitivno realiziran.

Ulaskom Dubaija promijenjen je format takmičenja, sve ekipe iz prošle sezone su tu, samo je subotički Spartak kao osvajač ABA 2 lige promoviran u viši rang. Svaka ekipa će odigrati po 30 utakmica regularnog dijela, onda slijedi doigravanje za prvaka. Osam ekipa će igrati po sustavu 1-8, 2-7, 3-6 i 4-5. Do finala će igrati na dvije pobjede, u finalu na tri. Posljednjeplasirana ekipa iz prve faze direktno ispada, dok će pretposljednji igrati plej-aut protiv poraženog finaliste ABA 2 lige.

Naravno da su Crvena Zvezda i Partizan najveći favoriti, među prvih osam nakon regularnog dijela gotovo sigurno će se naći Budućnost, očekuje su Cedevita Olimpija, dok bi borba za preostala četiri mjesta mogla biti zanimljiva. Adute imaju Mega, FMP, Zadar, Split, Dubai, SC Derby, Igokea. Dobar dio ovih klubova će biti okrenut i nastupima na europskoj sceni, tako da će biti zanimljivo vidjeti tko će izdržati borbu na "dva fronta", kasnije na tri ili četiri. Već na startu takmičenja, u prvom kolu Crvena Zvezda putuje u Dubai i biće zanimljivo vidjeti kako će stvari izgledati na početku.

Parovi prvog kola:
Cibona - Zadar
Split - Igokea
Mornar - Budućnost
Dubai - Crvena Zvezda
Krka - Mega
FMP - Cedevita
Partizan - Borac
Studentski Centar - Spartak Subotica

Kopirati
Drag cursor here to close