Bez imperativa osvajanja

Zvanično predstavljena ekipa iz Dubaija

"Takmičarski nam sada nije cilj da osvojimo ABA ligu, ali da ćemo biti konkurentni, to da", rekao je menadžer ekipe Dejan Kamenjašević.
Sport / Košarka | 29. 05. 2024. u 00:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako još uvijek ne znamo o kakvoj se ekipi radi. Tko su igrači, tko trener, Dubai je kao novajlija u ABA ligi predstavljen. Ono što je poznato, Dubai će igrati utakmice na domaće terenu, u Coca Cola areni. O samom klubu govorio je Dejan Kamenjašević, generalni menadžer kluba.

"Govorilo se kako ćemo igrati u Beogradu, nećemo, igramo u svojoj areni. Budžet će biti skroman, ali važno nam je da učimo, da steknemo iskustvo. To je cilj, da uđemo u Europu. Takmičarski nam sada nije cilj da osvojimo ABA ligu, ali da ćemo biti konkurentni, to da".

Spomenuo je Kamenjašević i probleme oko mogućih putovanja u Dubai ostalih ekipa, ali i njegove ekipe po regionu.

"Dubai je na pet sati leta od Beograda, Zagreba, Ljubljane. Mnogi turisti odavde idu, isto tako mogu i ekipe. To je jedan put po sezoni, ali nitko se nije pitao kako će Dubai koji mora stalno da putuje. S te strane smo sigurno mi u gubitku."

O ekipi iz Dubaija govorio je Dubravko Kmetović, direktor regionalnog takmičenja.

"Pridruživanje Dubaija u ABA obitelj je na mnogo načina specifičan sportsko-poslovni pothvat. Predstavlja viziju da su ABA liga j.t.d. klubovi prepoznati kao idealna prilika za postizanje dva cilja. Prvo, povećanje kvaliteta takmičenja, a drugo otvaranje vrata novom tržištu, što će ubrzati napore ABA lige da postane liga koja generira profitabilnije poslovanje u korist svojih akcionara".

Kopirati
Drag cursor here to close