Eurokup

Cedevita nakon prave drame izborila osminu finala

Sport / Košarka | 04. 02. 2015. u 21:53 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Cedevite izborili su plasman u osminu finala Eurokupa nakon što su u susretu 5. kola I skupine na gostovanju nakon produžetka pobijedili CAI Zaragozu 85:84.

Cedevita je do pobjede došla košem Luke Babića četiri sekunde prije kraja produžetka. Hrvatski sastav je i ranije mogao do slavlja. Na startu posljednje četvrtine Zagrepčani su imali 12 koševa viška (64-52), no katastrofalno su otvorila zadnji dio igre.

Zaragoza je serijom 17-0 okrenula rezultat i vratila se u igru. Minutu i 20 sekundi prije kraja Zaragoza je imala 77-71, a 40 sekundi prije kraja četiri koša viša (77-73). No, Zagrepčani su koševima Frana Pilepića i Marka Arapovića uspjeli izjednačiti. Domaćinu je ostalo 6,8 sekundi za zadnji napad, no Robinson je promašio šut za pobjedu.

Najefikasniji igrači u redovima Cedevite bili su Fran Pilepić sa 19 koševa, Miro Bilan sa 18, te Luka Babić sa 11 koševa. Zaragozu su predvodili Stevan Jelovac sa 17 i Henk Norel sa 14 koševa.

Cedevita je u Španjolsku doputovala bez Roka Lenija Ukića, Marija Delaša i Lovre Mazalina, no ipak je dohvatila važnu pobjedu. Zanimljivo, Cedevita i Zaragoza su u 'Last 32' fazi Eurokupa igrali i lani. I tada su Zagrepčani bili oslabljeni, ali su pobijedili.

Kopirati
Drag cursor here to close