Bio je najmlađi MVP u povijesti NBA lige

Derrick Rose: Želim se pokazati kakav sam van terena

"Vjerujem da je pravi uspjeh kada postaneš ono što si napravljen da budeš, a ja želim pokazati svijetu što sam pored košarke. Bila ona dobra ili loša, svi imaju ‘što bi bilo kad bi bilo’ priču u svom životu," objavio je Rose.
Sport / Košarka | 26. 09. 2024. u 14:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U NBA ligu je stigao Derrick Rose 2008. godine kao prvi pick drafta. Izabrali su ga Chicago Bullsi. Već u svojoj drugoj sezoni postao je All-Star, a tijekom sezone 2010./11. prosječno je bilježio 25 poena, 7.7 asistencija i četiri skoka, dovodeći Chicago Bullse do najboljeg omjera u ligi i osvajajući MVP nagradu.

Nažalost, u doigravanju 2012. godine Rose je potrgao prednji križni ligament koljena, a godinu i pol kasnije doživio je novu ozljedu – puknuće meniskusa. Te su ozljede značajno usporile njegovu karijeru, oduzevši mu eksplozivnost po kojoj je bio poznat.

Rose je Bullse napustio 2016. godine i potom igrao za New York Knickse (dvaput), Cleveland Cavalierse, Minnesota Timberwolvese, Detroit Pistonse i Memphis Grizzliese. U Memphisu je prošle sezone odigrao 24 utakmice, s prosjekom od osam poena po utakmici. Karijeru završava s odigrane 723 utakmice u regularnoj sezoni NBA lige, uz prosjeke od 17.4 poena i 5.2 asistencije.

"U sljedećem poglavlju ću loviti svoje snove i dijeliti svoj razvoj. Vjerujem da je pravi uspjeh kada postaneš ono što si napravljen da budeš, a ja želim pokazati svijetu što sam pored košarke. Bila ona dobra ili loša, svi imaju ‘što bi bilo kad bi bilo’ priču u svom životu. Čak i kad bih mogao, ja u svojoj ne bih mijenjao ništa jer mi je pomogla da nađem istinsku sreću", objavio je Rose.

Kopirati
Drag cursor here to close