Košarkaška legenda

O'Neal iznenadio izjavom: Hrvatska će uskoro napraviti velike stvari

Košarkaška legenda Shaquille O'Neal dala je intervju za njemački Bild u kojem je spomenuo i hrvatsku košarkašku reprezentaciju.
Sport / Košarka | 26. 09. 2024. u 10:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni NBA košarkaš Shaquille O'Neal dao je intervju za njemački Bild u kojem se dotaknuo brojnih tema iz košarkaškog svijeta.

U njemu je komentirao kako je Europa sustigla SAD te da više nema tolike razlike u kvaliteti. Tu je spomenuo i Hrvatsku za koju je najavio da može napraviti velike stvari na Olimpijskim igrama 2028.

"Gledao sam utakmice Svjetskog prvenstva te nisam iznenađen što je Njemačka svladala SAD. Kada sam ja igrao mi smo bili daleko ispred Europe, ali to se promijenilo i sustigli ste nas. Siguran sam da SAD neće osvojiti zlato na Olimpijskim igrama 2028. u Los Angelesu", započeo je Shaq pa nastavio.

"LeBron James više neće igrati, vjerojatno neće ni Kevin Durant ni Steph Curry. Ne vidim da ovi koji dolaze mogu nastaviti njihovu dominaciju. Europske momčadi su jako dobre. Hrvatska, Srbija i Njemačka, svi oni mogu osvojiti zlato na Olimpijskim igrama", zaključio je legendarni košarkaš.

Za kraj intervjua, Shaq je upitan tko je za njega najveći košarkaš svih vremena.

"Rekao bih Michael Jordan, ali moraju se u obzir uzeti različite ere košarke. Kada sam odrastao, Kareem Abdul-Jabbar je bio taj. Kada sam došao na faks svi su pričali o Magicu Johnsonu i Larryju Birdu. Pa je Jordan dominirao prije nego što su došli Kobe Bryant i LeBron James. No, za mene je Jordan najveći svih vremena", rekao je O‘Neal.

Kopirati
Drag cursor here to close