Vrtoglava cijena

Dončića čeka najveći ugovor u povijesti NBA lige

Dončić, treći izbor na draftu 2018., trenutno je na petogodišnjoj ekstenziji ugovora od 215 milijuna dolara koji je potpisao 2022./23.
Sport / Košarka | 23. 05. 2024. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luka Dončić uskoro bi mogao potpisati najveći ugovor u povijesti NBA lige. Zvijezda Dallas Mavericksa u srijedu je uvrštena u najbolju petorku NBA lige ove sezone, što mu je peti put zaredom da se našao u najboljoj petorki lige.

Ali dok se 25-godišnji Slovenac natječe u finalu Zapadne konferencije za naslov NBA prvaka, smiješi mu se još jedna povijesna prilika.

Najveći ugovor u povijesti NBA

Zbog uvrštenja u najbolju petorku lige u dvjema uzastopnim sezonama (u ovoj i u prošloj), Dončić sada ispunjava uvjete za najveći ugovor u povijesti NBA ako ga Mavericksi potpišu nakon isteka iduće sezone, prenosi Bobby Marks s ESPN-a.

Dončić, treći izbor na draftu 2018., trenutno je na petogodišnjoj ekstenziji ugovora od 215 milijuna dolara koji je potpisao 2022./23, pišu Sportske novosti.

Novi petogodišnji ugovor

Potencijalno "supermax" produženje donijelo bi mu novi petogodišnji ugovor vrijedan ukupno 346.338.300 dolara, što bi bio prosjek od 69.267.660 dolara po sezoni. Imao bi pravo na ugovor čak i da sljedeće sezone ne bude u All-NBA momčadi.

Dončić bi imao 32 godine tijekom posljednje sezone tog potencijalnog ugovora.

Trenutačni najveći ugovor u ligi pripada igraču Boston Celticsa Jaylenu Brownu, koji je produžio petogodišnji ugovor vrijedan 300 milijuna dolara u srpnju 2023. Međutim, ugovor stupa na snagu tek sljedeće sezone.

Kopirati
Drag cursor here to close