Mavs poveli u finalu Zapada

VIDEO I Dončić može i krvavih koljena

Dončić je ubacio čak 15 poena od svoja 33 u posljednjoj četvrtini, iako poprlično umoran, bacao se Slovanac na glavu za svaku loptu, uspio je i koljeno raskrivariti.
Sport / Košarka | 23. 05. 2024. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dallas je prvi napravio break u finalu Zapada. Luka Dončić je bio nezadrživ u posljednjoj četvrtni. Dvije minute prije kraja, Washington je pogodio za tri poena, Towns je zakucao, ali su suci poništili poene, super važne za Minnesotu.

Imali su domaći košarkaši nekoliko prilika da se vrate u utakmicu
nisu uspjevali poentirati. Irving jeste realizirao dva slobodna, Conley je izvukao tri, na drugoj strani ali to nje pomoglo Minnesoti koja je poražena 105:108.

Video: Minnesota - Dallas 

Dončić je ubacio čak 15 poena od svoja 33 u posljednjoj četvrtini, iako poprlično umoran, bacao se Slovanc na glavu za svaku loptu, uspio je i koljeno raskrivariti. Ali nije odustajao do kraja. Kyrie Irving zabio je 24 od svojih 30 u prvom poluvremenu.

Do sada sjajna obrana Wolvesa, koja je u četiri pobjede nad Nuggetsima ograničila prvake na tek 85 poena u prosjeku, bila je nemoćna protiv zvjezdanog dua Mavsa.

Dončić i Irving postigli su 63 poena, a svi ostali igrači Dallasa zajedno 45. Mavse je mučila trica, tek su ih pogodili šest u cijeloj utakmici, ali su zato u reketu bili pravi. Dereck Lively je sakupio 11 skokova.

Kod Minnesote Jaden McDaniels se izdvojio s 24 poena, Anthony Edwards je ostao na 19, ali je imao 11 skokova. Karl-Anthony Towns je postigao 16 poena. Košarkaši Minnesote su za tri poena šutirali 18/49. Karl-Anthony Towns (2/9), Mike Conley (1/6).

Kopirati
Drag cursor here to close