Najbolji strijelci u jednoj utakmici

Strašni Giannis 41 poen, stigao Đorđevića

"Ne znam ima li to veze s činjenicom da igram dugo za reprezentaciju. Možda je do izbornika i načina na koji me motivira ili to što smo svi zajedno", kaže Giannis Antetokounmpo.
Sport / Košarka | 06. 09. 2022. u 22:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večer ranije ga nije bilo na parketu, a onda se vratio i eksplodirao. Ukrajinci su imali 13 poena prednosti ali su onda Grci dobili treću četvrtinu 32:11, za mirnih 71:57 prije ulaska u posljednji deset minuta.

Na kraju su slavili 99:79, Ukrajinci su upisali prvi poraz na turniru, dok Grci žele prvi krug takmičenja završiti s čistih 5-0.

Fenomenalnu utakmicu je odigrao Giannis Antetokounmpo. Za 28 minuta koliko je proveo na parketu, Giannis je postigao 41 poen (13/18 iz igre, 15/18 bacanja), uz devet skokova, dvije asistencije, jednu ukradenu i dvije izgubljene lopte.

Sa 41 poenom se izjednačio s Đorđevićem na vječnoj listi strijelaca Eurobasketa, na diobi 11. mjesta, kada je u pitanju jedna utakmica. Od grčkih igrača efikasniji u utakmicama Eurobasketa samo su Nikos Galis (46) i Giorgos Kolokithas (43).

Galis je to napravio protiv Švedske, 1983. godine, Kolokithas još tamo 1967. godine kontra Španjolske. U društvu pet najboljih tu je Nenad Marković koji je protiv Latvije 1997. godine ubacio 1997. godine.

"Ne volim da ocjenjujem svoje utakmice. Samo želim da izađem na teren i da se zabavim koliko god mogu. Pokušavam da ostanem fokusiran na ono što mogu. Svaka utakmica je drugačija, svaki put kad izađem na teren doživim drugačije iskustvo. Osjećam se tako uzbuđeno kada izađem na teren.

Ne znam ima li to veze s činjenicom da igram dugo za reprezentaciju. Možda je do izbornika i načina na koji me motivira ili to što smo svi zajedno.Ne znam gdje ova reprezentacija može da stigne, iz dana u dan pokušavamo da budemo bolji. Bio sam u ovoj poziciji 2014. na Svjetskom prvenstvu, imali smo učinak 5-0, pobijedili Argentinu i izgubili u prvoj utakmici nokaut faze.

Napravili smo dobre stvari. Sad što će biti u nokaut fazi, ne znam. Da sam znao, otišao bih direktno tamo. Mi smo selekcija za koju znam da će dati sve od sebe. Nitko nema ugovor za pobjedu, ali dajemo sve od sebe, skromni smo i fokusirani", kaže Giannis Antetokounmpo.

Kopirati
Drag cursor here to close