Mlada ekipa u Premijer ligi

HKK Mostar eventom pred početak prvenstva predstavio ekipu

Probat ćemo uraditi neke stvari na treninzima do utakmice, kako bi svojim protivnicima zakomplicirali život. Momci će dati sve od sebe pa ćemo vidjeti što će to donijeti", naglasio je Novaković.
Sport / Košarka | 30. 09. 2024. u 20:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Spletom okolnosti, ali i rezultatima ostvarenim na parketu, HKK Mostar je izborio plasman u elitni rang bosanskohercegovačke košarke. Po prvi put, klub čiji su temelji nastali na "Školi košarke Pepi", prvenstvo će otvoriti utakmicom protiv Radničkog iz Goražda. Ekipe koja je prošle sezone osvojila A1 ligu.

HKK Mostar u Ligu ulazi s izuzetno mladom ekipom, vrlo skromnim budžetom i super iskusnim trenerom Damjanom Novakovićem koji je svoju trenersku karijeru gradio u Sloveniji. Damjan je trenutno u Mostaru, kako kaže spreman pomoći ovoj mladoj ekipi koliko može kao trener.

Klub je odlučio organizirati druženje za prijatelje kluba nekoliko dana prije početka sezone, dok su novinari imali prilike da se upoznaju s igračkim kadrom, ciljevima, planovima ovog mladog kluba. Glavni cilj je osigurati opstanak u društvu najboljih. Klub je dogovorio suradnju s HKK Široki, košarkaškom akademijom HKK Zrinjski i opet će naravno u fokusu biti mladi igrači.

"Iz godinu u godinu je klub rastao, startali smo 2016. godine i evo nas sada među najboljim klubovima u BiH. Radili smo jako puno s mladim košarkašima koji će sada pokušati izboriti opstanak u Premijer ligi" kaže predsjednik kluba Alen Cvitanović.

"Pohvalio bih prije svega upravu kluba koja je odradila jedan fantastičan event, imamo najmlađu ekipu, ekipu s najmanjim budžetom u ligi. Moguće je da će neki igrači u najboljim ekipama lige imati veću platu nego što je to naš budžet za dva mjeseca. Čeka nas težak posao. Ja sam tu dok ne pronađen neki angažman, ekipi ću maksimalno pomoći. Iako smo malo kasnilo, nismo u nekoj briljantnoj formi, probat ćemo uraditi neke stvari na treninzima do utakmice, kako bi svojim protivnicima zakomplicirali život. Momci će dati sve od sebe pa ćemo vidjeti što će to donijeti", naglasio je Novaković.

Koliko je mlada ekipa najbolje potvrđuje podatak da je Robert Soldo s nepunih 25 godina kapetan.

"Stalno se ponavlja kako smo mlada ekipa, momci koji su tu nemaju kontinuitet igranja jedne ovakve lige. To može biti mana, problem koji će nas pratiti ove sezone. Definitivno mislim da zato imamo prostora za napredak. Ja vjerujem da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu, iz treninga u trening. To nam je cilj. Idemo uz veliku dozu entuzijazma probati izgurati ovu sezonu".

Vedran Odak prvi čovjek akademije HKK Zrinjski govorio je o suradnji dva kluba:

"Na ovaj način klubovi su potvrdili svoju orijentiranost u radu s mladima, jer mislimo da je to budućnost košarke na ovim prostorima. Zato je bilo lako uspostaviti suradnju ova dva kluba. Sada smo dobili jednu veću bazu, jedan veći kvalitet, dobili smo puno bolje uvjete. S ovom suradnjom smo dobili širinu, koju do sada nismo imali," dodao je Odak.

Podsjećamo HKK Mostar je izborio nastup u Premijer ligi BiH nakon što je u finalu play offa Lige Herceg Bosne savladao ekipu Gruda u četiri utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close