Nakon poraza od Amerikanaca

Pešić: Prvi dio smo izgubili 14, drugi 12 poena.

"Podijelio sam utakmicu na dva dijela, prvi smo izgubili 14, drugi 12 poena. Dobili smo posljednju četvrtinu, a igrali neriješeno u prvoj", pojasnio je Pešić.
Sport / Košarka | 18. 07. 2024. u 10:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amerikanci su aktivni ovih dana. Odigrali su tri utakmice u sklopu priprema za nastup na Olimpijskim igrama. Provjera protiv Srbije je trebala biti prva prava, međutim, ništa od toga. Rezultat 105:79 to potvrđuje.

Do pet minuta prije kraja prvog poluvremena Srbija je držala priključak, a onda klasika. Brzi protok lopti, par trica, Srbija je
pokušala odgovoriti na isti način, nije prošlo i to je bilo to. Amerikanci su pogodili 16 trica, imali su deset skokova više. Stephen Curry je ubacio 24 poena, Bam Adebayo 17, Anthony Edwards 16 poena, Anthony Davis je sakupio čak šest blokada. Kod Srbije Jokić 16 poena, 11 skokova, 14 Aleksa Avramović.

"Vidjeli smo snagu i individualni kvalitetu američke reprezentacije. Podijelio sam utakmicu na dva dijela, prvi smo izgubili 14, drugi 12 poena. Dobili smo posljednju četvrtinu, a igrali neriješeno u prvoj. Očigledno se radi o fantastičnoj ekipi, ali mi nismo mogli da pokažemo sve kvalitete, iz poznatih razloga. Dobrić je nakon sedam dana opet u stroju i nama je važno da igra. Petrušev je opet ponovo odigrao dobru utakmicu. Nismo mogli da računamo na Bogdanovića i Milutinova, dok ostali dolaze u formu, poput Micića, a dugo nije igrao. Očekujem da narednih dana napredujemo. Ako ne bude nepredviđenih ozljeda, možemo dobro pripremljeni da odemo na Olimpijske igre“, naglasio je nakon utakmice Svetislav Pešić.

Kopirati
Drag cursor here to close