Potpuna nebriga Grada i Županije

Sramota za Mostar: Zrinjski 2010 više neće nastupati u prvenstvu BiH!

Nakon što je jedini ženski košarkaški klub iz Mostara imao najbolju sezonu u povijesti ženske košarke u ovom gradu, vodstvo kluba odlučilo se na dramatičan potez.
Sport / Košarka | 18. 06. 2024. u 14:25 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koliko je nebriga ljudi koji vode Grad Mostar i HNŽ za bilo što što nije vezano za nogomet, pokazuje primjer ŽKK Zrinjski 2010.

Iako je ovaj klub prošle sezone imao briljantne rezultate, iako su košarkašice iz Mostara osvojile sve naslove u mlađim kategorijama, a seniorke su osvojile Kup Herceg Bosne i igrale doigravanje prvenstva BiH, to im nije bilo dovoljno da im itko iz vlasti pruži bilo što osim par kurtoaznih poruka.

Stoga su se u klubu odlučile na drastičan potez i istupile su iz prvenstva BiH za žene u idućoj godini!

"Petnaesta godina postojanja kluba koji nema mrlju u svome djelovanju, brojni uspjesi i odlikovanja nisu dovoljni da budemo dio najvećeg gradskog proračuna u povijesti Mostara. Predstavnici županije još nisu našli ni 10 minuta za prijem naših vrhunskih sportašica i prije svega dobrih, poštenih i vrijednih djevojaka", stoji u priopćenju kluba u kom se dodaje:

"Umorni od traženja malo pozornosti i financijske podrške, povrijeđeni nebrigom za ženski sport i postiđeni lažnim obećanjima odlučili smo se na ovaj potez.
 
Za korak unazad smo se odlučili iz opreza da klub ne dovedemo u veće financijske probleme iz kojih bi se teško izvukli. Ostati ćemo optimisti i nadati ćemo se podršci koja je izostala u periodu kada nam je bila najpotrebnija i kada smo bili primjer kluba za sportsku literaturu", navodi se u priopćenju.
 
Kopirati
Drag cursor here to close