Amerikanci nadoknadili -14

VIDEO I Južni Sudan na korak do senzacije

Sudanci su imali napad za pobjedu, ali su promašili.Wenyen Gabriel je imao zadnji šut, nije pogodio. Prvi put je promašio, drugi put je blokiran.
Sport / Košarka | 21. 07. 2024. u 10:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amerikanci su tijekom dosadašnjeg dijela priprema odigrali četiri utakmice. U prve tri nisu imali velikih problema, iako je u pojedinim trenucima bilo opuštanja, izgubljenih lopti. U četvrtoj, protiv Južnog Sudana, LeBron James i društvo su se poprilično namučili. Južni Sudan je bio na korak do senzacije.

Amerikanci su krenuli s laganih 8:0, 13:5, ali je Južni Sudan zahvaljujući šutu za tri poena uhvatio korak. Marial Shayok je bio u centru pažnje, nakon njegovih poena ova mlada reprezentacija je prvi put otišla na 12 poena prednosti (40:28). U toj drugoj četvrti, totalna dominacija Južnog Sudana što je rezultiralo velikom prednošću na odmoru, 58:44.

U drugom dijelu Amerikanci su zaigrali puno ozbiljnije, imali su jednu seriju od 18:0 gdje su u zadnju četvrtinu ušli s pet poena prednosti (81:76).Činilo se pred kraj utakmice da će LeBron i društvo upisati pobjedu s nešto većom prednošću, ali se ona na kraju pretvorila u samo pola koša razlike.

Pri rezultatu 99:92 dvije minute prije kraja, Južni Sudan je napravio seriju 8:0 i poveo 101:100 20 sekundi prije kraja. LeBron James je nakon toga pospremio polaganje za, pokazat će se, pobjedu, osam sekundi do kraja. Sudanci su imali napad za pobjedu, ali su promašili.Wenyen Gabriel je imao zadnji šut, nije pogodio. Prvi put je promašio, drugi put je blokiran.

Video: USA - Južni Sudan 

Amerikance je do pobjede predvodio LeBron James s 23 poena, dok je kod Južnog Sudana Marial Shayok imao 25 poena. Briljirao je i novi igrač srpskog Partizana Carlik Jones koji je zabilježio triple double učinak s 15 poena, deset skokova i isto toliko asistencija. Košarkaši Južnog Sudana su pogodili 14 trica, Marial Shayok sam šest. Kompletna reprezentacija SAD tek sedam. Anthony Edwards je pogodio jednu od sedam, Curry tri od devet.

Kopirati
Drag cursor here to close