O Draženu govorio i Bojan Bogdanović

VIDEO I Arena ispunjena emocijama i Draženov hologram

Mnogi su ostali iznenađeni kada se pojavio Draženov hologram. Nakon "odlaska" Arenom se odjekivalo "Kako je dobro vidjeti te opet".Suze nije mogao sakriti ni sam Aco Petrović.
Sport / Košarka | 05. 09. 2024. u 23:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rezultat je bio najmanje važan. Dvorana je bila krcata, toliko velikih zvijezda iz košarke, sadašnjih, bivših igrača teško da smo mogli vidjeti na jednom mjestu. Čak i kada su u pitanju velika finala, događaji poput Final Foura i slično.

Aco Petrović je učinio maksimalne napore kako bi obilježavanje 60. rođendana Dražena Petrovića bilo to što jeste. Istinski spektakl s velikim dozama emocija kako na tribinama, tako i na parketu, ali i oko terena.

Emocija koje su sa svakim novim prekidom susreta dolaze sve više do izražaja. Sve je počelo tako što je prikazan kratki film o Draženu. Nakon toga su se na parketu našli Dario Šarić, Bojan Bogdanović, Luka Dončić.

"Puno toga sam čuo o Draženu, od ljudi koji su s njima igrali i stvarno mi je čast što sam tu“, rekao je Luka Dončić, dok je Draženov sugrađanin Dario Šarić također naglasio čast zbog dolaska na ovaj spektakl.

"Pozdrav Zagrebe, velika mi je čast biti dio ovog spektakla. Znamo svi što Dražen predstavlja nama košarkašima, svim ljudima diljem regije, posebno Hrvatske. Trenutačno me gledamo u Netsima, znamo kakav je trag Dražen tamo ostavio, pričaju mi svakog dana i ponosan sam na to", dodao je Bojan Bogdanović.

Na jednom od prekida publika je gledala film o famoznoj 1983. godini i finalu Šibenka - Bosna. U ime tadašnje generacije govorio je Predrag Šarić, a gledatelje su pozdravili i tadašnji treneri Šibenke Vlade Đurović i Zoran Slavnić. Kasnije su priliku dobili Ataman i Pešić. Obojica su održali dirljive govore, Ataman mu se zahvalio u ime cijele države, a Pešić je istaknuo da mu se čini kao da je i dalje tu.

Uslijedili su potom dolasci nekadašnjih generacija Cibone i madridskog Reala, dok je Portland predstavljao njegov legendarni igrač Terry Porter, a pred New Jersey, sadašnji Brooklyn, je stigao Kenny Anderson.

Ipak najvažniji, ali i emotivno najvažniji trenutak dogodio se nakon završetka treće četvrtine. Tada su na parket izašli košarkaši koji su igrali finale Olimpijskih igara protiv Dream Teama 1992. godine. Redom su izlazili Aramis Naglić, Dino Rađa, Alan Gregov, Stojko Vranković, Žan Tabak, Franjo Arapović, Vladan Alanović, Toni Kukoč i Danko Cvjetičanin. Nedostajali su tek Velimir Perasović i Arijan Komazec. Mnogi su ostali iznenađeni kada se pojavio Draženov hologram. Nakon "odlaska" Arenom se odjekivalo "Kako je dobro vidjeti te opet".Suze nije mogao sakriti ni sam Aco Petrović.

Video: Trenutak kada se pojavio hologram 

Nakon tog trenutka još manje je bilo važno što se događa na parketu. Reprezentacija Hrvatske je poražena od "Draženovog teama" 107:110.

Hezonja je u dresu reprezentacije Hrvatske postigao 37 poena, u pobjedničkom sastavu Džanan Musa je ubacio 19 poena uz 4 asista i 4 skoka.

Kopirati
Drag cursor here to close