Dallas protiv Bostona za naslov

VIDEO I Mavs u finalu, Luka: Tko sada plače mater vam je...m?!"

Sve ono što nisu Luka i Kyrie napravili u četvrtoj utakmici, jesu nadoknadili u petoj. Dončić je bio u centru pažnje.
Sport / Košarka | 31. 05. 2024. u 08:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dallas Mavericksi će igrati u velikom finalu protiv Bostona. U petoj utakmici finala Zapadne konferencije, Mavsi su razbili Minnesotu 124:103 na krilima fenomenalnog dvojca Dončić - Irving. Sve ono što nisu Luka i Kyrie napravili u četvrtoj utakmici, jesu nadoknadili u petoj. Dončić je bio u centru pažnje.

Pogađao je sa svih strana, ulazeći u trash talk s publikom. Samo u prvoj četvrtini je uspio postići 20 poena, što je njegov rekord u postsezoni. Ubacio je četiri trice i dao potrebni vjetar u leđa svojim suigračima.

Video: Dončić prva četvrtina 

Do kraja utakmice, Dončić je došao do brojke od 36 poena koliko je postigao i Kyrie Irving. Mavsi su na poluvremenu imali 29 razlike i visok procenat šuta od 61 posto. Navijačima Minnesote je postalo jasno da se priča o njihovoj ekipi u play offu ove sezone bliži kraju.

"Imao sam ogromno samopouzdanje, osjetio sam da ćemo odigrati jednu od svojih najboljih utakmica u play off", pojasnio je Kyrie Irving.

"Bilo je puno stvari koje smo dobro napravili ove godine Jako sam ponosan na naše dečke. Samo gradimo još jedan sloj temelja da pokušamo stići tamo gdje želimo," rekao je nakon utakmice ne previše razočarani trener Minnesote Chris Finch.

Od samog početka utakmice Luka je bio u "ratu" s navijačima Minnesote. U jednom trenutku je nakon poena uz prekršaj onima najbližima na tribinama poslao poruku "Yeah! Who's crying, motherf*cker! Igrom slučaja tamo je ispod koša sjedio nitko drugi do legendarni reper Snoop Dogg. Snoop je bio "oduševljen" reakcijom Dončića.

Video: Reakcija Dončića 

Karl-Anthony Towns i Anthony Edwards su ubacili u poraženoj ekipi po 28 poena, međutim ostatak ekipe je bio jako skroman. Niti jedan igrač nije uspio postići više od osa poena. Luka Garza je dodao šest.

Do narednog četvrtka nam slijedi mali odmor, a onda prva utakmica velikog finala u kojoj je domaćin Boston.

Kopirati
Drag cursor here to close