Stabiliziranje kluba

Zvezda u posljednje četiri godine vratila 15 milijuna eura duga

Sport / Košarka | 30. 09. 2015. u 13:31 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da je klub u prethodne četiri godine vratio 15,5 milijuna eura duga, uz prosječan godišnji proračun od 5,6 milijuna eura.

Prema njegovim riječima, Zvezda je u tom razdoblju dobivala od države prosječno oko milijun eura, ali je za razne takse vraćala skoro polovicu, javio je Tanjug.

"Postotak sudjelovanja države je 18,4 posto, ali kada se tome doda i ovih 8,7 posto što smo vratili kroz takse. Zadovoljni smo tim postotkom, država daje koliko može, trudit ćemo se da na pravi način prezentiramo grad i državu", rekao je Čović na konferenciji za medije na Malom Kalemegdanu.

Kada je u pitanju proračun za sljedeću sezonu Čović je rekao da "nije problem dovesti skupog igrača, ali teško ga je isplatiti poslije, kao što je to nekad Zvezda radila".

"Pravimo tim mladih i iskusnih igrača. Teško da ćemo postati klub koji će imati preko osam milijuna eura proračuna", naveo je on.

Čović dosta očekuje od sadašnjeg tima, usprkos trenutnim problemima s ozljedama.

"Nećemo kukati, imamo probleme, ali bilo bi dosadno da ih nemamo. Svi bismo voljeli da budemo prvaci Europe, ali nije realno jer nemamo mnogo para. Probat ćemo biti konkurenti u Euroligi, gdje imamo interesantnu grupu.

Jesmo li imali sreće ili ne, tako je ispalo. Borit ćemo se, potrebno je strpljenje jer nikada nije svanulo prije jutra", poručio je prvi čovjek beogradskog kluba.

Čović je ponovio da Zvezda želi znatno bolje odnose s gradskim rivalom Partizanom.

"Raduje nas što se Partizan oporavlja i pomoći ćemo mu. Ostat ćemo veliki rivali na terenu, ali moramo neke stvari unaprijediti. Možda sam pristran, ali bez Zvezde i Partizana nema regionalne lige", zaključio je Čović.

Kopirati
Drag cursor here to close