Euro 2024

Albanci zabili najbrži gol u povijesti Europskih prvenstava, ali su poraženi

Albanija je ekspresno povela protiv Italije u Dortmundu, strijelac je nakon samo 23 sekunde igre bio Bajrami, ali Taliani su vrlo brzo preokrenuli. Bastoni i Barella doveli su Azzure već nakon 16 minuta u prednost od 2-1.
Sport / Nogomet | 15. 06. 2024. u 22:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Albanci su imali početak utakmice iz snova jer poveli su nakon samo 23 sekunde igre golom Nedima Bajramija. Najbrži je to gol u povijesti europskih prvenstava. Dosadašnji rekorder bio je Rus Dmitri Kiričenko koji je 2004. protiv Grčke zabio nakon 67 sekundi igre.

Već u 2. minuti imali su Talijani priliku za izjednačenje, ali udarac Scamacce otišao je u vanjski dio mreže. Ipak, u 11. minuti Azzurri su izjednačili kada je nakon kornera pažnji obrane izbjegao Bastoni i glavom zabio za 1-1.

Talijani su do preokreta stigli u 16. minuti kada je neobranjivo pogodio Barella s ruba šesnaesterca.

Nakon furioznog početka tempo je malo pao, pravih prilika nije bilo, sve to 33. minute kada je Frattesi pucao iskosa s desne strane, no njegov udarac zaustavila je stativa. 

Azzurri su opet opasni u 40. minuti kada Scamacca iskosa s desne strane puca, međutim golman Albanije odbija to u korner. Albanci su odgovorili dalekometnim pokušajem Asanija koji odlazi pokraj gola.

Dosta sporiji tempo utakmice gledali smo u nastavku utakmice gdje su Talijani kontrolirali dvoboj. Tek u 60. minuti vidjeli su prvi pokušaj u drugom dijelu kada je Chiesa s ruba šesnaesterca opalio pokraj gola.

Vrijedi još izdvojiti Dimarca u 80. minuti koji je išao ravno u golmana Albanije.

Albanci su Azzurre mogli opet šokirati u 90. minuti kada je Manaj izbio sam pred Donnarummu koji ovog puta spašava Italiju.

Nakon prvog kola u skupini B po tri boda imaju Španjolska i Italija, dok se Albanija i Hrvetska bez bodova. U drugom kolu Italija igra protiv Španjolske, a Albanija protiv Hrvatske. 

Kopirati
Drag cursor here to close