Euro 2024

Nijemci otvorili Europsko prvenstvo ''petardom'', Škoti nemoćni

Domaćin Eura bio je nemilosrdan u srazu s ipak nedoraslim protivnikom i zabio pet komada za uvjerljivu pobjedu na startu natjecanja. Završilo je 5-1, a moglo je biti i uvjerljivije.
Sport / Nogomet | 14. 06. 2024. u 23:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Njemačke svladali su reprezentaciju Škotske s 5-1 (3-0) u prvoj utakmici na Europskom prvenstvu, koja u petak odigrana u Nogometnoj areni u Münchenu.

Vodeći pogodak za Njemačku postigao je u 10. minuti Florian Wirtz. Prednost Nijemaca udvostručio je Jamal Musiala u 19. minuti, a za 3-0 strijelac je bio Kai Havertz iz kaznenog udarca u prvoj minuti dodatka u prvom poluvremenu.

Nakon njemačkog vodstva od 3-0 igra Škota u potpunosti se raspala jer je isključen Porteous zbog prekršaja za jedanaesterac na Gündoganu, što je utvrđeno VAR provjerom.

Nijemci su tako odigrali povijesno poluvrijeme jer su prvi put u povijesti u prvih 45 minuta zabili tri gola.

Za 4-0 je u 68. minuti strijelac bio Niclas Füllkrug, a Škoti su smanjili na 4-1 u 87. minuti autogolom njemačkog braniča Antonija Rüdigera,

Konačnih 5-1 postavio Emre Can u 93. minuti udarcem iz daljine.

GOLOVI

Njemačka je tako osvojila prva tri boda i zasjela na čelo ljestvice u skupini A. Inače, najuvjerljivija je to pobjeda na otvaranju Eura u povijesti natjecanja.

Škoti su pokazali premalo i zasigurno će im nakon ovog poraza trebati puno mentalne snage da se podignu i eventualno ostvare neki bolji rezultat u narednim utakmicama.

Bit će ovo treći međusobni dvoboj Nijemaca i Škota na europskim ili svjetskim smotrama. Domaćini ovogodišnjeg Eura dobili su obje dosadašnje utakmice. Na Svjetskom prvenstvu 1986. završilo je 2-1, a na Euru 1992. bilo je 2-0.

Drugi dvoboj 1. kola u ovoj skupini bit će odigran u subotu u Koelnu, gdje će od 15 sati igrati Mađarska i Švicarska. 

Kopirati
Drag cursor here to close