Promjene

Nuri Sahin je novi trener Borussije Dortmund

Klub je napustio i glavni trener Edin Terzić, a njegova je zamjena danas službeno potvrđena. Riječ je o Nuriju Şahinu.
Sport / Nogomet | 14. 06. 2024. u 18:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Borussia Dortmund proživljava turbulentne dane nakon poraza u finalu Lige prvaka. Već je bilo poznato da ih napušta klupska legenda Marco Reus, a onda se toj listi pridružio i Mats Hummels.

Klub je napustio i glavni trener Edin Terzić, a njegova je zamjena danas službeno potvrđena. Riječ je o Nuriju Şahinu.

Sa svega 35 godina Şahin će imati veoma zahtjevan zadatak pred sobom. Dosad je bio glavni trener turskog Antalyaspora, dok je u Borussiji obnašao funkciju pomoćnog trenera. U klubu vjeruju da je sada pravo vrijeme za taj iskorak.

Još neko vrijeme nećemo znati kakve su trenerske vještine Şahina, no zato znamo da je kao igrač bio vrlo talentiran. Upravo je Borussiji pružio svoje najbolje dane osvojivši Bundesligu, DFB-Pokal i dva Superkupa. U 274 utakmice postigao je 26 golova i podijelio 49 asistencija.

Dok je bio na svom vrhuncu doveo ga je Real Madrid, no Şahin nikad nije opravdao visoka očekivanja. Bio je posuđen u Liverpool, ali nigdje se nije nametnuo kao u Dortmundu, gdje se 2014. godine vratio.

Sada će njegov zadatak biti konsolidacija momčadi koja je ove sezone došla do finala Lige prvaka, ali isto tako završila kao peta na tablici Bundeslige.

Kopirati
Drag cursor here to close