Real Madrid ili Borussia Dortmund

Real i Borussia objavili sastave, Modrić u očekivanoj ulozi

Real je još jednom potvrdio zašto nosi naziv Kraljevski klub, a posebno su pokazali koliko dobri mogu biti kad ih vodi Carlo Ancelotti.
Sport / Nogomet | 01. 06. 2024. u 19:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred nama je finale Lige prvaka koje će na Wembleyju odigrati Borussia Dortmund i Real Madrid. Utakmica počinje u 21 sat.

Real je još jednom potvrdio zašto nosi naziv Kraljevski klub, a posebno su pokazali koliko dobri mogu biti kad ih vodi Carlo Ancelotti.

Očekivano? 

Real je objavio sastav: Courtois - Carvajal, Nacho, Rudiger, Mendy - Valverde, Camavinga, Kroos - Bellingham - Rodrygo, Vinicius Jr., piše Gol.hr

Luka Modrić će, kako je bilo i očekivano, utakmicu započeti s klupe.

Na klupi su: Lunin, Kepa, Eder Militao, Alaba, Modrić, Joselu, Lucas Vazquez, Tchouameni, Dani Ceballos, Fran Garcia, Brahim Diaz, Arda Guler.

Vrlo dobro skupini završili su sa svih šest pobjeda, a onda su jednako dobri bili u nokaut fazi.

Prvo su u pravom trileru eliminirali RB Leipzig, ponovno potvrdivši koliko im odgovaraju utakmice gdje odlučuju sitnice, a to se posebno vidjelo u dvomeču protiv Manchester Cityja.

Nakon 3:3 u prvom susretu, izvukli su 1:1 u Manchesteru te izuzetno obrambenom igrom dogurali do kaznenih udaraca, nakon koji su izborili polufinale. U polufinalu bili su bolji od Bayerna, ukupnim rezultatom 4:3, nakon još jedne drame i velikog preokreta u završnici.

Terzić ili Modrić?

Žuti iz Dortmunda, koji idu u svoje treće finale te traže drugu titulu, za početak su osvojili najjaču skupinu u povijesti Lige prvaka, u kojoj su se osim njih nalazili AC Milan, Newcastle i Paris Saint-Germain.

 

Onda su u osmini finala pokazali moć protiv ove sezone nevjerojatnog PSV-a, da bi u četvrtfinalu nastradao Atletico Madrid. U polufinalu su s dva puta po 1:0 bili bolji od PSG-a, s kojim su se tako ove sezone susreli čak četiri puta.

Real je veliki favorit, a mnogi će s pozornošću pratiti Luku Modrića, koji može osvojiti svoju šestu titulu najvećeg europskog klupskog natjecanja, ali i postati najtrofejniji Realov nogometaš u povijesti.

Sastav Borussije za finale je: Kobel, Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen, Can, Sabitzer, Adeyemi, Brandt, Sancho, Fullkrug.

Klupa Borussije Dortmund: Meyer, Lotka, Salih Ozcan, Nmecha, Haller, Reus, Wolf, Moukoko, Malen, Sule, Watjen, Bynoe-Gittens.

Činjenica da Madrižani ove sezone nisu uvjerljivi svakako će dodatno okuražiti igrače Borussije. Oni dolaze na krilima sjajnih rezultata, ali isto tako dolaze po iskupljenje.

Kopirati
Drag cursor here to close