Atomski napad

Ancelotti otkrio sustav igre Reala i što namjerava s Mbappeom

Realov trener Carlo Ancelotti je na podcastu "The Obi One" govorio o tome kako namjerava koristiti Kyliana Mbappea i na kojoj poziciji ga vidi…
Sport / Nogomet | 26. 07. 2024. u 15:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot/Youtube  / Kylian Mbappe i Carlo Ancelotti

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti gostovao je na podcastu bivšeg igrača Reala Obija Mikela i pojasnio kako namjerava koristiti najnovije megapojačanje Kyliana Mbappea.

Ancelotti je objasnio kamo namjerava postaviti Mbappea te je otkrio o čemu su pričali u prvom susretu u Valdebebasu. Talijanski stručnjak ne vidi Mbappea na fiksnom mjestu, već ga namjerava rotirati u napadu s ostalim suigračima.

"Vidim ga kako igra naprijed s prilično otvorenim radijusom kretanja. Napad pokriva širinu od 68 metara, a mi to moramo pokriti. Iskreno, nisam još ozbiljnije razmišljao o tome kako uklopiti Mbappea u momčad To neće biti problem, važno je zapamtiti što je rekao, on će se prilagoditi momčadi.

Ključna stvar je da svaki igrač svoj talent i kvalitetu mora staviti u službu momčadi", kazao je Ancelotti i naznačio da će sustav biti 4-3-3, a napadački trolist mijenjat će pozicije. 

Na pitanje kako bi definirao Viniciusovu poziciju prošle sezone, odgovorio je neodređeno.

"Ha, teško je reći, ali Vini nije igrao kao lijevo krilo. Mislim da je najvažniji ključ za dobar napad pokretljivost igrača."

Anelotti je pojasnio svoj stav na primjeru pozicija Bellinghama, Viniciusa i Rodryga u prošloj sezoni.

"Ponekad je Vini igrao lijevo, a ponekad u centru. Bellingham je ponekad igrao lijevo, ponekad u centru, a ponekad desno. Rodrygo je većinu utakmica započeo na desnoj strani, ali ponekad ga tijekom utakmice vidim kako igra na lijevoj strani.

Važno je imati pokretljivost i kreativnost s loptom. Želim da dam slobodu svojim igračima. Igrali smo prvu utakmicu s Manchester Cityjem tako što su Rodrygo i Vinicius bili na lijevoj strani jer smo mislili da možemo iskoristiti tu prednost. Zato nismo zabrinuti oko toga gdje će Kylian igrati, još uvijek nisam razgovarao s njim o tome." 

Talijan je otkrio o čemu je razgovarao s Mbappeom prilikom prvog susreta u Realovu nogometnom centru.

"Dvije stvari. Prva, poželio sam mu toplu dobrodošlicu, jer je prijem koji su mu priredili Real Madrid i navijači bio izuzetan. Druga, bila je da se odmori, da ode na odmor jer je sezona bila vrlo duga", kazao je Ancelotti kojeg ne zabrinjava gužva u svlačionici, prenosi Gol.hr.

Dapače, veseli ga da će na raspolaganju imati toliko klasnih igrača. Realova sezona bit će duga i naporna. Madriđani će odigrati minimalno 52, a maksimalno 72 utakmice. Dugačka klupa bit će od presudne važnosti. Svi će imati šansu nametnuti se.

Kopirati
Drag cursor here to close